ARENDAL: Det var ingen tvil om hvem som trakk flest publikummere da det ble arrangert Festivalvors på P3-scenen, mandag kveld. Drøssevis av ungdommer trengte seg på, og hylte av glede da LidoLido entret scenen for en minikonsert. 19-åringen fra Tysvær har allerede blitt stor her i landet, og viser at han har et imponerende talent. Den energiske vestlendingen hoppet frem og tilbake i takt med alle de musikalske støtene, og ga publikum et skikkelig show da han fremførte en knippe av hans mest kjente låter.

God festivalstemning

Men det var ikke bare LidoLido som spilte denne kvelden, før Hovefestivalen virkelig braker løs. Det hele startet med Rockebandet Ændal, før en rekke med blant annet Urørt-artister innen forskjellige sjangre, holdt konserter. På grunn av regn, var det til tider få blant publikum, men den gode festivalstemningen hadde allerede satt seg. Foran scenen var det alltid en god gjeng samlet, som holdt livet oppe.

Dansbart

Bassist og vokalist Maya Vik, også kjent fra pop-bandet Montée, fremførte sanger fra soloprosjektet sitt. Vi fikk også en smakebit det nye låtmaterialet hennes, som etter planen skal spilles på radio i løpet av sommeren. Med god og funky bassgroove fikk hun publikum til å danse med på sangene. Det gjorde også det flerkulturelle bandet Disaster In The Universe. Det alternative rockebandet, som blander elektroniske elementer sammen med eksotiske rytmer og instrumenter, fikk publikum i god form. De fikk også publikum til å synge med, på tross av at tekstene både er på engelsk, fransk, portugisisk og ronga.

Etter LidoLido, var det Bodø-bandet Sirkus Eliassen og elektro-metalbandet Antichrist som avsluttet kvelden. Publikum har herved varmet opp, og er klare for første offisielle Hove-dag, 2012. Om du ikke fikk med deg LidoLido denne dagen, spiller han også på onsdag.