UNGT BLOD: Oslo Ess spilte flere titalls festivaler i fjor. I år er de på Måkeskrik. Foto: Tarjei Krogh
SEIG STØY: Årabrot vant Spellemann. Nå kommer de til Måkeskrik. Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND : Måkeskrikfestivalen i Bendiksbukta 27. og 28. juli begynner å få fasong på programmet. Fra før har de folk som Hanne Kolstø, Purified in Blood; Heroes & Zeros, Lonely Kamel og Wolves Like Us på programmet.

Plass til 2500

Nå kunngjør de med stolthet at Årabrot, Vaagsbygd Handy og Oslo Ess også er klare for festivalen som har en publikumskapasitet på 2500. Vaagsbygd Handy med Tor Even Terror og Big Pete Ceausescu bør være kjent for de fleste kristiansandere med fnugg av musikkinteresse. Tidligere denne måneden ble det kjent at de uortodokse turbohiphopperne til sommeren skal fyre av verbalmitraljøene mot Roskildefestivalens publikum.

Vant Spellemann i fjor

Årabrot kommer også til Måkeskrik. De vant Spellemannpris 2011 for beste metallplate under det velklingende navnet "Solar Anus". Årabrot spiller blytung dommedagsmetall som nok vil overdøve det meste av måkeskrik i Bendiksbukta, og de har høstet skryt i velrenommerte metallpublikasjoner som NME, Metal Hammer UK og Mojo.

Oslo Ess er det tredje slippet i dag. De raste over det norske festivallandskapet i fjor etter å ha sluppet debutsuksessen "Uleste bøker og utgåtte sko". Oslo Ess har igjen gjort det tøft å synge på norsk, og det gjør de til frisk, skitten uptemporock.