LØGNASER: Sjøulken Bøgvall Kai, Per Inge Torkelsen (fortsatt i sivil, så vidt vi kan bedømme) og Kami Kaze. Foto: Tore André Baardsen
BAK SPAKENE: Kami Kaze har tatt kontroll over båten og styrer i retning Randøya. Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: — Nå skal vi flytte Randøya inn til sentrum! sier Kami Kaze, og bryter seg vei fram til førersetet. Randøya-rutebåtens sjåfør blir forvist til passasjerplass, hvor Per Inge Torkelsen og Dag Schreiner allerede er passive tilskuere.

Fartsrekord

Humorist og artist Rune Andersen har vært sterkt engasjert i transporttilbudet til Randøya, hvor han bor. Hans alter ego, Kaze, har imidlertid løst problemet.

— Vi skal feste en vanvittig tjukk strikk rundt Randøya og så kjøre bånn gass mot byen. Etter hvert vil Randøya løsne, og da er det om å gjøre å få den i plan, slik at øya hopper over Dvergsnestangen, og lander pent utenfor Hartmanns brygge, forklarer han, etter å ha kastet loss fra Kilden.

Det høres ambisiøst ut, men Kami Kaze har gjort umulige ting tidligere. Han har satt fartsrekord fra Kristiansand til Hirtshals på vannski etter Superspeed, og han har tatt et av verdens ytterst få omvendte strikkhopp. I Løgnaslagets siste revy går han visstnok gjennom en murvegg. Det har han også tenkt å gjøre i Kilden i juli.— Det er flere og flere som møter veggen i disse tider. Så jeg har funnet en måte å komme meg gjennom veggen. Kroppen er som kjent bygget opp av molekyler, og rundt dem er det hulrom. Det samme gjelder en murvegg. Når mine molekyler treffer hulrommene i murveggen, med riktig fart og presisjon, så schmuck ! Da er jeg gjennom. Og det har aldri vært gjort før, forteller Kaze.

Høydeskrekk

Båtturen er en del av forberedelsene til Løgnaslagets Kilden-oppsetning i juli. Og Fædrelandsvennen ville naturligvis aldri gått om bord i en båt der sikkerheten ikke var ivaretatt. Derfor er også den gamle sjøulken Bøgvall Kai, i Dag Schreiners skikkelse, invitert. Kai reiste til sjøs allerede etter femteklasse, som 24-åring...

Per Inge Torkelsen er den eneste av trioen som ankommer båten i sivil. Han setter seg litt misfornøyd i et hjørne, og forbanner seg fortsatt over de tre billettene han ikke kjøpte, den gangen Løgnaslaget solgte 9997 billetter i Kristiansand.

Dessuten er han nervøs.

— Jeg har høydeskrekk. Det har jeg hatt helt siden statuen av Alexander Kielland i Stavanger var til vask, og jeg skulle stå der som han. Det var to meter ned og blåste stiv kuling. Jeg måtte hentes ned med stige. Før det hoppet jeg rundt som en fryktløs fjellgeit.

— Jaha. Men du er i båt nå...?

— Ja, og det er langt ned til vannet. Jeg er livredd.

Sentralt

Trioen har hatt stor suksess i Stavanger med forestillingen "Løgnaslaget rydder opp". Når de kommer til Kilden i juli, får man blant annet Rune Andersens innslag "Valgkampen 2013 på fem minutter" med noen av hans mest kjente imitasjoner. I tillegg planlegger han "Kristiansand bystyremøte på 30 sekunder". Det kommer naturligvis også en statusrapport på Randøya. Fædrelandsvennen hopper av båten før galskapen begynner, men regner med øya er godt plantet utenfor Hartmanns brygge når dette leses.

— Jeg vil anslå at selve flyttingen av øya tar 4, 8 sekunder. Wooosjj , så ligger den på plass. Det blir himla sentralt, sier Kaze.