GOD UTSIKT: Odderøya Live-general Trond Åge Nyhus forventer 8000 publikummere i Bendiksbukta i kveld. Her står han på det nye, eksklusive VIP-området. Foto: Torstein Øen
TOALETTER PÅ REKKE: Festivalsjefen garanterer for at det ikke blir køkaos i kveld - hverken til øl eller til de rundt 60 toalettene. Foto: Torstein Øen
NOK DRIKKE: Frank Berntsen fra CB lemper inn en ny pall med cider, klart til å serveres festivalpublikummet. Foto: Torstein Øen
BACKSTAGE: På backstage-området bak scenen vil David Guetta og Avicii tenke sine siste tanker, før Bendiksbukta venter dem. Foto: Torstein Øen

(se bildeserie øverst i saken)

KRISTIANSAND: — Dette er det største som har vært i Kristiansand noensinne. Dette er virkelig stjerner, sier Odderøya Live-sjef, Trond Åge Nyhus, i det han sjekker telefonen sin.

— Oi! 12 ubesvarte anrop bare mens vi har snakket sammen. Jaja, dette går fint!

Egne privatfly

Lørdag inntar altså noen av de største artistene i verden innenfor sin sjanger, den for øyeblikket grønnkledde Bendiksbukta. David Guetta, Avicii og Steve Angello, kjent fra gruppen Swedish House Mafia, er kjente navn for alle som har fulgt med på hitlister de siste årene. I tillegg besøker flere andre artister og DJs Odderøya i kveld.

— Alle artistene kommer i egne privatfly på Kjevik lørdag, så blir de kjørt dit de skal. Noe mer enn det kan jeg ikke si, sier Nyhus i det vi møter ham dagen før dagen.

— Kan du ikke si hva artistene får å spise en gang?

— De kan velge mellom ulike treretters måltider. Men bak scenen krever de bare noe frukt, vann, noe te og noe drit. Det er ikke noe rock and roll, ler Odderøya Live-generalen.

Forventer 8000 publikummere

Selv om han ikke vil røpe hvor mange forhåndsbilletter det er solgt, regner han med fullt hus lørdag.

— Det blir nok utsolgt. 8000 mennesker, pluss 250 på det helt nye VIP-området, sier han.

I tillegg til den vanlige, digre festivalscenen kan Nyhus avsløre at det i år blir både mer lys, flere videomonitorer, lasere, enorme mengder pyro - og fyrverkeri.

— Det blir fyrverkeri, men vi kan ikke røpe når vi smeller det av. Dette blir like mye en vanvittig show-opplevelse, som selve musikken, sier han.

— Kjører fra Finnmark

Artistene begynner å spille fra portene åpner klokken fire, og festivalen har fått tillatelse til å spille helt frem til halv to på natta. Nyhus røper at det er Guetta og Avicii som, i den rekkefølgen, avslutter kvelden.

Området er utstyrt med nærmere 20 tappekraner for øl, rundt 60 toaletter og flere ulike matboder. Festivalsjefen forventer folk fra hele landet.

— Jeg hørte om noen jenter som skulle kjøre fra Ålesund. Og noen andre fra Finnmark, smiler han.

— Får du sett noe av det selv da?

— Nei, jeg går nok glipp av alt sammen. Det er synd, for dette er popartister på topp. Guetta hadde tidligere i år en konsert i Marocco med 110.000 mennesker til stede. Dette er svære greier!

Odderøya Live har to festivaldager til i Bendiksbukta, førstkommende torsdag og fredag.