<b>Den svenske søsterduoen First Aid Kit skal spille under sommerens Supersonic Kilden. Deres nyese album "The Lion's Roar" har toppet hitlistene i Sverige.</b> Foto: Pressefoto

KRISTIANSAND: — Med First Aid Kit og Gary Clarke Jr på plass føler jeg at vi er godt i gang med bookingen til Supersonic. Dette er et prosjekt det er en glede å jobbe med, og jeg kan garantere en rekke andre kvalitetsartister til Kilden denne sommeren, sier bookingansvarlig i Supersonic Kilden, Toffen Gunnufsen, til fvn.no.

Kritikerrost søsterduo

Supersonic Kilden er en nystartet musikkfest i Kristiansand, og arrangeres 17.- 18. juli på Kilden. Fra før er både Kurt Vile & The Viloators og Atlas Sound klare.

First Aid Kit består av søstrene Johanna og Klara Söderberg, og kommer fra Enskede utenfor Stockholm. Duoen startet opp i 2007. I 2010 slapp de sitt debutalbum, men slo for alvor gjennom med "The Lion's Roar" som kom ut i januar i år.

– Kvalitetsmusikk

Vokalisten og gitaristen Gary Clarke Jr. kommer fra Austin i Texas. Anerkjente Rolling Stone Magazine kåret han til Best Young Gun i april 2011. 26-åringen har en spillestil og utstråling som har ført til at han er blitt sammenlignet med legenden Jimi Hendrix. Musikken hans er ifølge Toffen en sløy blanding av sørstats-blues, soul og rock n' roll.

– Både First Aid Kit og Gary Clarke Jr. er svært unge og spennende artister som garantert vil nå ut til et bredt publikum med sans for kvalitetsmusikk. Litt ekstra moro er det med First Aid Kit, som har slått igjennom stort i nabolandet og som nå er på full fart ut internasjonalt. De har et enormt potensiale, opplyser Toffen.