KRISTIANSAND: — Skal det være noen mening i lokaldemokrati-begrepet må vi lytte til dette. Vi tåler godt å utsette saken til etter 13. mai, så jeg kommer til å foreslå i bystyret at vi gjør det, sier Vidar Kleppe (Dem).

Onsdag skal bystyret i følge administrasjonens innstilling vedta ny utviklings- og utleiestrategi for Odderøya. Der leier mer enn 90 aktører innenfor kunst og kultur lokaler av kommunen i de gamle forsvarsbygningene. Kulturaktørene er skeptiske til forslaget til ny utleiestrategi som er utformet av teknisk direktørs og kulturdirektørens stab, og ønsker å utsette behandlingen til miljøet har fått anledning til å lage en samlet uttalelse.

Denne skal utformes i årsmøtet til Odderøya Kunst & Kultur 13. mai, og nå har miljøet bedt politikerne utsette behandlingen av saken til etter denne datoen. En underskriftskampanje har så langt samlet 70 navn.

I Fædrelandsvennen tirsdag peker kulturdirektør Stein Tore Sorthe på at man har gjennomført en grundig prosess med lytterunder hos brukerne, og også Dag Vige (V) mener at det er på tide å komme videre i prosessen.

— Det kan godt hende de har hatt en god prosess, men det er viktig at det ikke går prestisje i dette. Vi har råd til å vente til neste bystyremøte med å behandle dette, sier Vidar Kleppe.