KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen fortalte torsdag om rådmannens innstilling om å selge 49 prosent av driftsselskapet KinoSør AS. Saken skal opp til behandling i kommunalutvalget førstkommende tirsdag, og 11. september er satt som foreløpig dato for endelig avgjørelse i Kristiansand bystyre.

Styret i Kristiansand Kino Holding hadde torsdag ettermiddag et styremøte, der de vedtok å støtte rådmannens forslag. Vedtaket ble fattet med fire mot to stemmer, og lyder som følger:"Et nedsalg for å få inn en partner på eiersiden kan være strategisk viktig. Både for å bringe inn økt kinofaglig kompetanse, men også for å kunne bli del av et større miljø, med de økonomiske synergier dette vil medføre. Dette er viktig for at kinoen også i fremtiden skal kunne levere et godt produkt til eiere og befolkningen forøvrig.

Styret i Kristiansand Kino Holding AS vil presisere viktigheten av å få til en god aksjonæravtale vedrørende Barnefilmfestivalen, og at det i det videre arbeidet med salgsprosessen vektlegges å beholde kinofaglig kompetanse lokalt. I det videre arbeidet med en salgsprosess bes det om at kinoen blir representert ved styreleder og adm.dir.

Kinoens offisielle syn er dermed at vi støtter rådmannens innstilling og ser på det som verdifullt å få inn en ekstern partner på eiersiden."