KAOS: Under lørdagens konsert i Bendiksbukta oppstod det kaos og aggresjon i øl-køen i Odderøyhallen. I samråd med politiet og Skjenkekontoret innførte festivalledelsen fire tiltak før Odderøya Live Festival torsdag og fredag. Foto: Mats Johannesen

KRISTIANSAND: – Det er for dårlig at ikke de rydder opp. Nå sitter det veldig mange med ubrukelige bonger på grunn av kaoset som oppstod i ølutsalget, sier Alexander Straum Sotnedal.

Sammen med kameraten Andreas Pettersen satt han igjen med 32 ubrukte drikkebonger etter Odderøya Live-konsertene lørdag kveld. De kostet 2560 kroner. Ølutsalget ble stengt av innleid politi etter at det oppstod trengsel og aggresjon. Da det åpnet igjen fikk alle kun bruke èn bong hver.

– Jeg sto en halvtime i kø, og ville bruke flere bonger og dele med vennene mine. Det fikk jeg ikke lov til, sier Straum Sotnedal.

De siste dagene har flere personer som sitter igjen med mange bonger tatt kontakt på konsertarrangørens Facebook-side. Alle krever at arrangøren gjør opp for seg.

Kontaktet arrangøren

Straum Sotnedal poengterer at han hadde en fantastisk kveld og at Odderøya Live-festivalen er et knallgodt innslag i Kristiansand. Dagen etter konserten kontaktet han festivalens Facebook-side.

– Etter to meldinger fikk jeg svar. De skrev at de jobbet med en løsning for alle som satt igjen med bonger, og lovet å gjøre sitt aller beste, sier kristiansanderen.Etter det ble det stille fra festivalens side. Men onsdag fikk han et uventet svar. I samtalen, som Fædrelandsvennen har fått tilgang til, skriver festivalledelsen dette:

– Vi vil dessverre ikke kunne refundere eller bytte bonger kjøpt på lørdagen.

Føler seg lurt

Det reagerte de to kameratene kraftig på.

– Vi klarer oss fint med pengetapet, men jeg liker ikke å bli lurt. Festivalen solgte bonger, men leverte ikke ut ølen vi hadde betalt for. De solgte en vare uten å levere den, sier Straum Sotnedal.

Torsdag kveld var planen å dra tilbake til Odderøya Live. Men den planen ble endret.

– Jeg vil ikke tilbake dit når de viser den type kundeservice. Derfor valgte vi heller Sommer på Torvet i dag, sier han.

Forfalskningsfare

Informasjonsansvarlig i Odderøya Live, Vidar Mortensen, sier at festivalledelsen tok en helhetlig vurdering etter at alle fakta hadde kommet på bordet.

– Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av sikkerhetsmessige og praktiske hensyn. Problemet er at det er fire dagers opphold mellom festivaldagene. Det gjør at vi i frykt for forfalskning må ha andre bonger i dag, sier Mortensen.

Han legger til at det var opplyst tydelig på både bonger og inne i ølhallen at bongene ikke refunderes.– Det var en halvtimes stopp i salget. De som hadde kjøpt mange bonger kunne gitt dem til venner, men da måtte alle stå i køen og få en øl hver, sier han.

Like bonger nå

Mortensen poengterer at bonger kjøpt på Odderøya torsdag også vil kunne benyttes på festivalen fredag.

– Det er helt uproblematisk når det er to festivaldager på rad, sier informasjonsansvarlig.