KRISTIANSAND : — Jeg føler at vi i år har fått satt et grundig utropstegn bak det vi prøver å være.

Festivalsjef for Palmesus, Jesper Elimar Krumm, står og kikker utover Bystranda søndag formiddag. Han er litt sliten, men svært fornøyd etter helgas strandfest. Endelig hadde de værgudene på sin side.

— Det har vært en fantastisk helg som har bygd seg opp fra fredag og til klimaks lørdag kveld, sier han.

Festivalområdet på Bystranda tar 8500 mennesker. I følge Krumm var det 7000 mennesker inne på området fredag kveld, og på lørdag ble alle billettene utsolgt. Han innrømmer at det til tider kunne virke som det var plass til flere foran scenen på stranda, der det stort sett var halvfullt, men sier at dette skyldes formen på området.

— Festivalområdet vårt svelger en del mennesker på grunn av moloene som strekker seg utover, i tillegg til VIP-området som tar mye folk. Det kan godt hende artistene ville hatt flere folk på selve stranda, men publikummet vårt er det viktigste, sier han.

Muligheten for flere publikummere på området er noe Krumm og de andre arrangørene nå vil evaluere.

Håper naboene er fornøyde

— Vi vil også ta en runde på om velforeningen og naboene i området har vært komfortable med at vi snudde scenen mot boligblokkene. Men så langt har vi ikke fått en eneste klage på støy, og takterassene rundt var jo stappfulle av mennesker, forteller han.

Selv om det ikke har vært noe ølkaos på området, innrømmer Krumm at det har vært tendenser til lengre køer i pauseperiodene mellom konsertene.

— Det blir selvfølgelig alltid noe kø, men jevnt over har dette gått veldig greit.

— Hvorfor stoppet konserten under Karpe Diem på fredag?

— Vi hadde et kort strømbrudd som følge av en jordingsfeil, men vi fikk raskt kontroll på situasjonen, slik at konserten kunne fortsette som normalt.

Jobber dugnad

Rundt festivalsjefen jobbet flere frivillige dugnad for å få Bystranda tilbake slik den var. En av dem var Bjørg Leland Omdal (55).

RYDDEHJELP: Bjørg Leland Omdal (55) jobbet dugnad for Randesund Idrettslag søndag morgen på Bystranda. -Det så helt forferdelig ut her da vi kom på morgenen, sier hun. Foto: Christian Ingebrethsen

— Det så helt forferdelig ut her da vi kom på morgenen. Men nå begynner det å bli bra, smiler hun.

Hun jobber til inntekt for Randesund Idrettslag, og oppgaven var å rydde vekk søppel og flasker som lå igjen etter festivalen.

— Jeg var her klokka åtte i dag. Men vi er nok ferdige om noen få timer, det vil bli veldig fint her til slutt, forteller hun og lemper to store søppelposer i en konteiner.

Lover ikke større artister

Festivalsjef for Odderøya Live, Trond Åge Nyhus, avslørte fredag at Palmesus over lengre tid har forsøkt å booke større artister, men ikke fått det til. Krumm kan ikke love at Palmesus satser størreneste år, tross årets suksess.

— Hvis noe virker, så skal man ikke fikse på det. Vi har booka større artister for hvert år, men jeg ikke kan si hvordan det blir til neste år på nåværende grunnlag.

Krumm vil heller ikke si noe om hvordan festivalen har gått rent økonomisk.

— Det er mange faktorer som spiller inn her, blant annet hvor mye salg vi har hatt på området, avslutter Krumm.

I følge ham var det til sammen 15.500 mennesker inne på området under Palmesus. Festivalen har et bookingbudsjett på 5 millioner kroner.