SALONG: Her kan man sitte rundt bord og få servering. Foto: Maren Hald Bjørgum
RØD LØPER: Den røde løperen er rullet opp fra stranda og inn på VIP-området. Foto: Maren Hald Bjørgum
RESERVERTE BORD: Bordene er reservert til større grupper som ankommer VIP-en. Foto: Maren Hald Bjørgum
STOR VIP: Hele området, på gresset, som er merket inn med lilla og hvit strek er Palmesus sitt VIP-område. Foto: Palmesus
KLARE FOR FEST: Slik så Bystranda ut rundt klokka 14 fredag. Festen er snart i gang. Foto: Maren Hald Bjørgum

(se bildeserie øverst i saken)

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet mye om Palmesus sitt VIP-område, som i år har en kapasitet på over 1800 mennesker. Rundt en firedel av festivalens totale kapasitet.

— Det er så godt som utsolgt på VIP-området begge dagene, sier festivalsjef for Palmesus, Jesper Elimar Krumm.

Det kan derfor bli nærmest like mange Very Important Persons, som Jørgen Hattemakere på festivalen. Så, hva får du for de 500 kronene ekstra et dagspass på VIP-en koster?

— På hovedområdet må man bruke bonger, mens på VIP-området kan man også bruke kort. VIP-området har også fokus på et mer tradisjonelt vertskap, mens på stranda er det trivselsvakter, sier Krumm.

I tillegg serveres det mat fra Food Asylum's japanske kokker, samt varm pizza fra Pizzabakeren.

— Vi har også et større innslag av lounger og møbler. Her er det mulighet til å sette seg ned på et bord. I tilfelle regn er det også flere telt, forteller festivalsjefen.

Fire typer champagne

Når det gjelder kjøp av drikke på VIP-området kan du blant annet velge mellom fire forskjellige typer champagne, øl i spesialdesignet flaske, cider, rusbrus, flere ulike drinker, rosévin, rødvin, prosecco og baileys. Du kan i tillegg bestille kaffe, ulike andre alkoholholdige drikker og en vinmugge med is, mynte og agurk.

Så gjenstår det bare å få svaret på det mange lurer på: Er det verdt det?

SLIK SER FESTIVALOMRÅDET UT:

STOR VIP: Hele området, på gresset, som er merket inn med lilla og hvit strek er Palmesus sitt VIP-område. Foto: Palmesus