— Makrellen er invitert til å være med både i år og i fjor, men vi har foreløpig ikke kommet til enighet, sier Asbjørn Dovland. Han er daglig leder på Dolly Dimple's som er ett av sju utesteder og bedrifter på Fiskebrygga som spleiser på utendørskonserter i sommersesongen.

Konseptet startet opp i fjor med Pål Rake med band som opptrer hver tirsdag på en scene mellom uteserveringene. Makrellen, eller Bennys Rock House som stedet nå er kjent som, har også uteservering her. Sist tirsdag trakk konserten inntil 3000 mennesker, ifølge Asbjørn Dovland. Han har ikke noen kommentar til at Makrellen har valgt å stå utenfor samarbeidet som omfatter Dolly Dimple's, Rett i garnet, Pieder Ro, Enok Nilsen, Isbaren, Fiskeeksperten Reinhartsen og Bølgen & Moi.

— Men de er hjertelig velkomne til å bli med. Vi er utrolig fornøyd med konseptet. I fjor hadde vi seks konserter, i år blir det sju, sier Asbjørn Dovland.

Makrellen er eid av kjeden Mat & Uteliv, og lokalene er for tiden lånt ut til driverne av Benny's Rock House. Eier av kjeden, Geir Legreid, sier dette:

— Etter å ha brukt mye tid og penger på å bygge opp Sommer på Torvet til den suksessen det er i dag, ville vi være 100 prosent lojale til dette arrangementet. Når vi nå ser at tirsdagskonsertene likevel ikke er en «konkurrent» til Sommer på Torvet, vil vi fra neste sesong delta i arrangementet på brygga. Vi har også tidligere bidratt til fellesarrangementer her, slik som Bjørn Eidsvågs konsert og Krabbefestivalen.