— Vi har levd lenge med programmer som Idol, og vi ser at musikkprogrammer slår an. Det er veldig gøy at der er nyskrevne låter, og at låtskriverne er i fokus. Det er et veldig kult konsept, sier Maria Arredondo om Nrk-programmet «The Hit».

Fredag kveld konkurrerer hun mot Vidar Busk. Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» - prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.

Grugleder seg

I tv-programmet går kjente artister mellom seks rom der ukjente låtskrivere presenterer sin låt. De to konkurrerende artistene velger to låter hver, men det er først under direktesendingen de avslører hvilken låt de vil satse på. Publikum avgjør så hvilken låt som går videre til finalen 24. oktober.

Allerede i juni var Maria Arredondo i Oslo for å lytte til de seks låtene sammen med konkurrent Vidar Busk.

— For meg var det veldig enkelt, siden noen låter passet godt til meg, og andre til Vidar. Det sto mellom tre sanger, også valgte jeg to, og spilte inn en, forteller Arredondo.

— Hva tenkte du på da du skulle velge hvilke låter du skulle gå videre med?

— Nei, det blir så avslørende. Jeg er så redd for å røpe noe før tiden!

Arredondo grugleder seg til finalen.

— Vi skal stå foran de to låtskriverne. Jeg er spent hva den låtskriveren jeg valgte synes om resultatet, siden låten har blitt så annerledes, også gruer jeg meg til å se låtskriveren jeg ikke valgte.

- Veldig annerledes

I september spilte hun inn sin favoritt.

— Det er Lars Hustoft som har jobbet sammen med Gabrielle, som har produsert den. Han er en veldig moderne produsent, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

— Har du planer om å gi ut låten på en plate?

— Nei, ikke nå. Jeg har det så travelt med andre ting.

Forskjellige

— Hva synes du om konkurransen fra Vidar Busk?

— Det er perfekt, siden vi er så forskjellige. Jeg merket at noen av låtene vi ble presentert for passet til meg, mens andre passet til han.

— Tror du at du kan gå videre?

— Jeg vet ikke, men jeg har et veldig konkurranseinstinkt, så når jeg står der kjenner jeg sikkert at jeg gjerne vil gå videre.

— Men dersom du kommer til finalen 24. oktober, hvordan skal det gå når det er premiere med Sound of Music 31. oktober på Kilden?

— Denne høsten er veldig travel, så jeg får bare ta det dersom det kommer. Vi har heldigvis øvd mye på den.

Bøksle videre

Programmet hadde premiere 5. september. Allerede har Venke Knutson vært i ilden. Hun tapte hitkampen mot Jørn Hoel. Forrige uke danket Helene Bøksle ut Aleksander With, med 16 år gamle Kamilla Wigerstrands «Stormy Nights».

De andre artistene som er med i The Hit er: Atle Pettersen, D’Sound, Maria Haukaas Mittet, D.D.E., Trine Rein, Alexander Rybak, Åge Sten Nilsens Ammunition, og A1.