— Det er kanskje den største klassiske symfoni som finnes. Da den kom var den et sjokk for publikum, men i dag kjenner alle den, sier Bellincampi og nynner på de klassiske tonene fra avslutningssatsen.

— Det finnes vel ikke en mobiltelefon som ikke har den som alternativ ringemelodi, sier sjefdirigenten og smiler.

Ludwig van Beethovens niende symfoni fra 1824 er kjent for de fleste, mye fordi deler av Friedrich Schillers dikt «Ode til gleden» synges i siste sats. Beethoven var den første store komponisten som brukte solister og korsang i en symfoni, og flere komponister har blitt inspirert av dette.

— Det er et fantastisk verk. Det er publikumsvennlig og ekstremt innholdsmettet. Det går fra dyp fortvilelse til forløsning i finalen, sier Bellincampi.

KSO åpner sesongen med konserten "Til gleden! Beethovens 9. symfoni" torsdag kveld. Her fra onsdagens øving. Foto: Kjartan Bjelland

Konserten åpner KSOs sesong for 2014/2015, og interessen har vært stor. Både parkett og galleri i konsertsalen er utsolgt.— Vi er omtrent på 800 solgte billetter, og håper det blir smekkfullt. Det viser at byen har oppdaget KSO, sier programsjef Hans Bodin.

Et sammensatt kor med omtrent 100 sangere fra Kristiansand Solistensemble, Kristiansand Domkor, Agder Vokalensemble, Mandal Kantori, Kristiansand Kammer- og Operakor, Frikirkens Kammerkor og Søm kirkekor deltar.