— Jeg ønsker å vise fram musikk og musikere, og gjøre det i en kontekst som gjør det interessant å se på. Kristoffer Lo spiller improvisert dronetuba. Jeg kan ikke tenke meg noe smalere enn det, sier Løyning.

Satser på blogg

Kristiansanderen har jobbet i både Fædrelandsvennen, Aftenposten og Klassekampen. Nå satser han for fullt på bloggen sin, saftflaske.no.

André Løyning Foto: André Løyning

— Jeg har hatt et prosjekt gående i fem år, der jeg har gjort lange dybdeintervjuer med norske musikere. Det ble en slags motreaksjon mot de korte intervjuene jeg gjorde som journalist, sier Løyning.

Ryvingen fyr

I fjor møtte han Kristoffer Lo, som solodebuterte med «Anomie» i 2013. Løyning mente musikken minnet om en tåkelur, og inviterte han med til Ryvingen fyr. Resultatet har blitt dokumentaren «Tåkeluren», der han har fulgt Lo i omtrent ett år.

Løyning og Lo var på Ryvingen fyr ved Mandal 30. november i fjor. Foto: André Løyning

— Jeg har fulgt bloggen til André. Det er viktig for oss å ha parallelle program, og trekke inn folk fra byen som lager interessante ting, sier Cecilie Nissen, daglig leder ved Kristiansand kunsthall.

— Hvis det kommer én person jeg ikke kjenner fra før, blir jeg glad, sier Løyning, som har brukt 40.000 kroner av egen lomme, samt uendelig mange timer på dokumentaren.