Cirkeline — verdens minste superhelt

(Danmark 2004)

Den lille jenta Cirkeline har dratt til Tyrkia med tegneren sin. Musejenta Özlem har rømt hjemmefra og havnet på et sjøroverskip som også er på vei til Tyrkia. Heldigvis møter hun Cirkelines gode venner Frederik, Ingolf og Victor.

Anbefales fra 4 år. Regi: Jannik Hastrup

Fakiren fra Bilbao

(Danmark 2004)

Tvillingene Emma og Tom flytter sammen med moren til et gammelt, isolert hus. Etter hvert finner tvillingene ut at huset er både er hjemsøkt og skjuler en gjemt skatt. To beryktede tyver prøver å få tak i skatten, og tvillingene gjør alt de kan for å stoppe dem. Av alle ting får de hjelp av et spøkelse. Både en spennende, skummel og morsom film.

Pelikanmannen

(Finland 2004)

Hvordan lever menneskene? En pelikan ser noen mennesker på en strand og bestemmer seg for å lære om dem. På stranden ligger det noen klær som han tar på seg, og så drar han til byen for å få seg jobb og leilighet. I byen får han en kamerat i lille Emil. De lærer hverandre mange ting om hverandres liv. Pelikanmannen blir til og med forelsket. Spørsmålet er om pelikanen kan fortsette å leve som menneske uten at noen avslører ham.

Av og til kan det være vanskelig å finne ut hvem man er og hva man vil med livet sitt. Pelikanmannen er en morsom film om identitet og problemene som kan oppstå rundt det.

Regi: Peter Flinth

Anbefales fra 7 år

Lepel

(Nederland 2005)

Etter at foreldrene hans forsvant på mystisk vis bor Lepel hos sin onde bestemor. Hun behandler ham som en slave, og han rømmer til slutt hjemmefra. Lepel gjemmer seg på kjøpesenteret. Her treffer han Pleun som bor på senteret i hemmelighet. Med hjelp fra den snille selgeren Max lager de en plan for å finne Lepels foreldre. Samtidig vil bestemoren ha Lepel tilbake. Senteret er derfor ikke trygt lenger.

Vil Lepel finne foreldrene sine igjen? Eller må han tilbake til den slemme bestemoren igjen?

Regi: Willem van de Sande Bakhuyzen

Nederlandsk tale.

Anbefales fra 8 år og oppover

Elixir

(Sverige 2004)

Marco får en mystisk pakke i posten. I pakken er det en flaske med en merkelig drikk. Han og innvandrerkompisene hans drikker den. Plutselig får de blondt hår, de blir feige og vil ikke lenger spise kebab. De har med andre ord blitt som etniske svensker som gjør det bra på skolen. Det fungerer fint, helt til Marco får en idé.

En film med morsom vri som tuller med alle ideene som finnes om innvandrere. Filmen har blitt vist på flere filmfestivaler.

Regi: Babak Najafi.

Svensk, med engelsk tekst.

Anbefales for ungdom.