Øyvind Bjorvatn er redaktør for Den gang — på våre kanter, årbok 2004, 24. årgang, utgitt av historielaget for Dypvåg, Holt og Tvedestrand.

I forordet sier han at historielagets ambisjon er å spille i eliteserien når det gjelder lokalhistoriske publikasjoner, og boken ser langt på vei ut til å bekrefte at så er tilfelle.

Redaktøren har hatt så stor stofftilgang at noe har måttet vente til neste års jubileumsutgave, og dette må jo være en drømmesituasjon for en redaktør.

Noen historielag velger å tematisere utgivelsene sine. Det har man ikke gjort i denne. Her kommer smått og stort av artikler i temmelig broket blanding, sagn og småstubber, eventyr og utdrag fra gamle skrifter, lengre utgreiinger som den om Løvdahl-slakterne på Lyngør eller den om Sager i Holt på 1600-tallet.

Boken vil åpenbart være mest interessant for lokalkjente, men visse avsnitt og kapitler kan nok også ha interesse ut over Tvedestrandsområdet.

Else Marie Jakobsens Tvedestrands-motiv pryder forsiden på boken, og jeg kan ikke fri meg fra annet enn at det må være satt opp ned?

Emil Otto Syvertsen

BOK

Dengang - på våre kanter

Redaktør: Øyvind Bjorvatn

Forlag: Historielaget for Dypvåg, Holt og Tvedestrand