OSLO: — Det var bare hvis jeg vant toppgevinsten på 3 millioner altså, ler sørlandsjenta som nå bor i Oslo.

35-årige Elisabeth Gundersen meldte seg på programmet for å se om hun kunne vinne litt penger. I tillegg legger hun ikke skjul på at hun er ganske pr-kåt. Tre millioner ble det ikke, men beløpet rett under millionen er den største summen TV2 har måtte gi bort så langt.

Ti kroner igjen

Da Gundersen tok tilbudet til banken, hadde hun to kofferter igjen, pluss sin egen. Skjult lå beløpene en million, tre millioner og en stakkars 10-kroning. Og hva lå i Elisabeth sin koffert? Jo, ti kroner.

Hele konseptet med «Deal or no deal» er å få banken til å tilby deg mest mulig penger for kofferten din og Elisabeth fikk mye for sin «tier». Men hun kunne vunnet enda mer:

— Hadde jeg gått en runde til, viste det seg at jeg hadde tatt ut kofferten med en million og da hadde neste bud fra banken vært på 1,2 millioner, forteller hun.

Men den ny-rike jenta depper ikke av den grunn. Pengene er allerede investert i bolig.

— Jeg har kjøpt meg en penthouse-leilighet i Oslo som er under bygging, røper hun.

- Grusomt

Gundersen mener gambler-instinket og flaksen bør være på plass i et slikt gameshow og konstaterer at nervene til både deltaker og publikum er på høygir.

— Det absolutt verste med å være med på «Deal or no deal» er når du venter på at koffertene blir åpnet saaakte. Avgjørelsen om når du skal «deale» er heller ikke enkel. Fornuften og grådigheten raser i kroppen. Det er helt grusomt.

«Deal or no deal» er blitt en kjempekonkurrent til NRK på lørdagskveldene og hadde et seertall på 601.000 forrige uke. Elisabeth Gundersen tror programmet er blitt så populært fordi seerne kan identifisere seg med det som foregår i studio.

— Deltakere trenger ingen kompetanse. Det går jo mest på flaksen. Mange tenker nok «det kunne vært meg» og føler nok spenninga hjemme i sofakroken, avslutter hun.

Fakta: «Deal or no deal»:

  • I 26 kofferter finnes det like mange pengesummer fra 50 øre opp til 3 millioner kroner. Som spiller velger du en koffert og beholder den gjennom spillet

  • I hver runde skal du åpne et forskjellig antall av de resterende koffertene og da forsvinner et og et beløp

  • Etter hvert får du valget mellom å selge kofferten din til banken eller beholde summen som er i den

  • Banken, som er motparten i spillet, vil flere ganger underveis tilby ulike pengesummer for kofferten din

  • Sier deltakeren ja til bankens tilbud, blir kofferten åpnet og det viser seg om deltakeren har gjort en god eller dårlig «deal» (Kilde: TV2)

Her er hva deltakerne har vunnet så langt:

Program 1: Lars Julius Skulstad 747.000 kroner

Program 2: Espen Synstad 500 kroner

Program 3: Berit Andersen 300.000 kroner

Program 4: Torodd Myhrhaug 511.000 kroner

Program 5: Susanne K. Dalvik 0,50 kroner

Program 6: Elisabeth Gundersen 997.000 kroner

Fire store underholdning