LONDON/KRISTIANSAND: — Klart det er surt med pengene, men det er først og fremst leit at Michael Jackson er død, sier Aase til fvn.no.

Uklart om Jackson-billetter refunderes

Éngangsopplevelse

Michael Jackson skulle etter planen avholde 50 konsert i London gjennom sommeren. Han hadde solgt billetter verdt ufattelige 80 millioner dollar, og én million mennesker var ventet til konsertene.

— Jeg har aldri vært på konsert med ham. Dette skulle være siste mulighet for fansen til å oppleve ham, det sa han jo selv da han lanserte konsertene, og det var derfor jeg hentet frem penger jeg strengt tatt ikke hadde, da jeg kjøpte billett, sier Aase.

Se hva Hanna Aase selv skrev på sin egen blogg etter billettkjøpet (Ekstern lenke)

Nå, etter popkongens død, blir naturlig nok ikke London-turen i august som planlagt.

— Min samboer og jeg kommer til å reise til London. Inkludert konsertbillett, flyreise og hotellovernatting har jeg lagt ut 16.000 kroner for turen. Men - å være i London på sensommeren, uten å skulle gå på konsert, kommer nok til å bli ganske trist, sier Aase.

Se bildeserie av Jackson her.

- Som om Ole Brumm er død

Kristiansandskvinnen har hatt Michael Jackson som ikon helt fra hun var liten jente, og forteller at hun hadde jenterommet tapetsert med Michael Jackson-plakater.

— Det er som en barndomsvenn - som Ole Brumm - er gått bort. Det har nok ikke helt gått opp for meg at han virkelig er død. Slike ikoner er jo liksom udødelige, sier Aase.

Selv fikk hun beskjeden via sms fra en fetter ved 4-tiden natt til fredag.

— Jeg kan ikke tenke meg en enkeltperson hvis død får så stor oppmerksomhet. Dersom paven hadde dødd nå i dag, ville det blitt en binyhet i forhold, mener Aase.

BILLETTEN: 8000 kroner har Hanna Aase betalt for denne VIP-billetten til Michael Jacksons planlgte konsert 3. august. Nå synes hun det er trist å se billetten.

— Helt spesiell

Hun beskriver Jackson som vår tids mest betydningsfulle musikkartist.

— Innen sin sjanger var han helt unik. Jeg mener man må se på Michael Jackson som større enn Elvis og The Beatles, sier Aase.

Også som kjendis var Michael Jackson unik, mener hun.

— Jeg kan ikke tenke meg andre navn som er mer kjent på global basis. Da Diana døde var det spesielt for oss i Europa, men Michael Jackson var stor absolutt over alt. Folk sørger også i Kina og i India over hans død, sier Aase.