KRISTIANSAND: — Det blir en releasekonsert for Tenderleaves' debutplate og i tillegg en avslutningskonsert for vårt eget debut-år, sier Atle Dørum i Agaia Ganzã.

Førstnevnte slapp nylig sin første plate og mottok strålende kritikker. Og da Geir Kongshaug og Even Øygarden i Tenderleaves trengte et egnet lokale for å holde en plateslippkonsert før året var omme, tilbød Agaia Ganzã dem å spille samme dag som dem på Charlies Bar. De to bandene har lenge hatt et godt vennskap.

Med seg på Charlies har låtskriverduoen Tenderleaves fått med seg et lite knippe av Sørlandets beste musikere (Trond Tellefsen, Morten Martens og Gunnar Sæter), og ifølge dem blir lydbildet derfor ekstra fyldig, slik det også låter på plata.

— Vi skal spille på By:larm i Oslo i februar, og vi ser frem til å få litt mer erfaring med å spille live før den tid, sier vokalist Even Øygarden.

Tidligere i uka spilte de for fullsatt lokale på Brukbar i Trondheim og fikk veldig god respons fra publikum.

AgaiaGanzâ har i løpet av 2010 fått på plass et band med faste medlemmer. Nå består gruppa av Atle Dørum (gitar/vokal), Arnstein Håkonsen (tangenter), Geir Kongshaug (gitar), Nils Olav Drivdal (bass) og Thomas Mortensen (trommer).

Konserten på Charlies Bar lørdag ettermiddag markerer for dem avslutningen på et spennende år og starten på et nytt. Fokuset i 2011 har Agaia Ganzã allerede klart for seg.

— Vi skal lage ny musikk, det er målet fremover. I tillegg har dagens medlemmer øvd inn debutalbumet helt på nytt, og det gir store fordeler å ha et fast band i stedet for forskjellige musikere på hver konsert. De konsertene vi har hatt i år viser at de fleste liker bandversjonen av Agaia Ganzã bedre enn plateversjonen, og det lover jo godt for det videre samarbeidet mellom oss, forsikrer Atle Dørum

Dørum, tidligere kjent fra blant annet metallbandet Drawn, returnerte tidligere i år til Kristiansands musikkliv med Agaia Ganzã etter å ha holdt seg borte fra musikken i hele 12 år. Debutalbumet ble gitt ut på det kristiansandsbasert plateselskapet Karmakosmetix Records, og plata ble spilt inn i Oslo Lydstudio, med musikerne Christer André Cederberg, Elisabeth Cederberg, Erlend Dahlen, Glenn Philip Nilsen og Bernt Moen.