Sean Penn fikk Oscar for sin rolle i «Mystic River» i 2004, og i natt kunne han slippe jubelen løs etter nok en pris. Penn fikk sin andre beste hovedrolle-Oscar for innsatsen i «Milk», og benyttet anledningen til å sende ut den ganske så uoversettelige kraftsalven: «You commie, homo-loving sons of guns», da han entret podiet for å ta imot prisen.

Homofil

«Milk» er historien om Californias første åpent homofile folkevalgte, Harvey Bernard Milk. Han var medlem av San Fransisco Board of Supervisors og ble et homseikon. Han ble ofte omtalt som en martyr for homofile rettigheter. Penns tolkning av rollen sikret ham den gyldne statuetten, og han benyttet anledningen til å rakke ned på demonstrantene som kom med negative ytringer om homofile like i nærheten av stedet er utdelingen foregikk. Han forsvarte også homofiles rett til ekteskap.

– Jeg tror dette er en fin anledning for de som stemte for å nekte homofile muligheten til å gifte seg til å sette seg ned og reflektere over den store skammen deres, sa Penn ifølge Yahoo News.

Rettigheter

Penns sterke politiske engasjement er velkjent, og han var blant annet en av de Hollywood-stjernene som var mest kritisk til tidligere president George Bush.

– Vi er nødt til å ha like rettigheter for alle, slo Penn fast i takketalen sin.