Manson besøkte Quartfestivalen i 1999 og kommer altså tilbake ti år senere. Mansons gamle musikalske partner Twiggy Ramirez er tilbake i folden, og det kommende albumet «The High End of Low» er deres første samarbeid siden «Holy Wood» i 2000. Ramirez var sentral på låtskriversiden i Mansons band men sluttet i 2002.

SAMMEN: Twiggy Ramirez og Marilyn Manson jobber sammen igjen for første gang siden 2002. Foto: AP Foto: Scanpix

Tilbake

«We're from America» gjøres tilgjengelig for gratis nedlasting på Marilynmanson.com fredag. Hele albumet slippes 26. mai, og den første singlen «Arma… geddon» sendes til radiostasjoner verden over 13. april. Bandet, som blant annet spiller i Norge i sommer, består foruten Manson og Ramirez av Chris Vrenna og Ginger Fish. På 90-tallet var Manson en av de mest populære og samtidig en av de mest omdiskuterte artistene innen rocken. Millioner av solgte plater, rettsaker og protester var noe av det som kjennetegnet karrieren hans, og også i Norge ble det bråk da han spilte på Quart i 1999. Da samlet mange seg til bønnemøte i Bendiksbukta for å markere hva de syntes om Manson. Hollywood

I en pressemelding opplyser Manson at den nye platen nesten er optimistisk.

– Jeg tror livet mitt definitivt sluttet og begynte. Platen høres veldig endelig ut, men er nesten optimistisk selv om det føles som et merkelig ord å bruke, melder han.

Platen ble spilt inn i studioet hans i Hollywood Hills.