Gil Grissoms avskjed med kollegene i «C.S.I.» har lenge vært varslet og kveldens episode blir William Petersens (som han heter i virkeligheten) siste. Han annonserer ifølge TV Norge i kveld – onsdag – at han trer av som sjef for C.S.I-gjengen.

« Matrix»-stjerne på plass

Grissom trenger hjelp til å fange en seriemorder denne episoden, og kontakter kriminalpatologen Dr. Raymond Langston. Langston spilles av Laurence Fishburne, kjent fra filmer som «The Matrix» og «Mission: Impossible».

— Stor fan av Grissom

Laurence Fishburne ble tidligere i høst lansert som det store navnet som skulle toppe plakaten da William Petersen takket for seg.

— Jeg er stor fan av Petersens rollefigur Gil Grissom. Og som fan er jeg svært skeptisk til den fyren som skal følge i Grissoms fotspor, sier arvtaker Fishburne selv.

Rekord i USA

24,25 millioner seere fulgte Petersens siste opptreden i spenningsserien i USA. Dermed brøt CSI rekorden som sist ble satt i september 2007, da sesongpremieren for sesong 8 gikk på lufta, skriver kanalen.

William Petersen, bedre kjent som Gil Grissom, tar i kveld farvel med kollegaene i spenningsserien «C.S.I.». Foto: TVNorge