Det er med listetoppen «Touch my body» Carey slår «The king» sin rekord.

Med denne sangen har Mariah Carey til sammen hatt 18 sanger på toppen av det som kanskje er verdens mest prestisjetunge låtliste. Det skriver pressebyrået Associated press (AP)

Dermed er det bare The Beatles som har hatt flere sanger på toppen av den amerikanske listen enn sangstjernen.

Ydmyk diva

Selv om Carey er kjent som litt av en diva, var hun ydmyk da hun fikk vite nyheten.

— Jeg kan ikke plassere meg slev i samme kategori som personer som ikke bare har revolusjonert musikken, men også endret verden, sier Carey til AP, og legger til at hun føler seg svært takknemlig for det hun har oppnådd.

«Touch m body» er hentet fra Careys nye album «EMC2» som kommer i salg 16. april, og klatret til topps på Billboard onsdag. Sangen topper også Billboards liste over mest nedlastede sanger.

Stor prestasjon

Elvis Presley har til sammen 17 sanger som klatret til toppen av Billboard hot 100. The Beatles, som holder rekorden, hadde sanger på førsteplass på listen 20 ganger.

— På grunn av min etnisitet har jeg alltid følt meg annerledes. dette gjør denne prestasjonen enda større, sier Mariah Carey.

Careys karriere spenner over nesten to tiår, og den 38 år gamle artisten har sunget siden hun var tre.

Hun har gitt ut 11 album, og er verdens tredje mestselgende kvinnelige artist. I løpet av karrieren har Mariah Carey blitt hedret med fem Grammy-priser.

Foto: Scanpix/EPA
Foto: Scanpix/AP