ARENDAL: Ifølge godt informerte kilder skal det være en stor mulighet for at My Bloody Valentine gjenforenes på Hovefestivalen i 2007 etter nesten 15 års fravær fra musikkscenen.

Fvn.no har forgjeves prøvd å få en kommentar fra bookingsjef Toffen Gunnufsen ved Hovefestivalen.

Garanterer ny MBV plate

MBV's frontmann, Kevin Shields, gikk nylig selv god for at det før eller siden må komme en ny plate fra bandet som gav ut nittitallets desidert viktigste plate, nemlig " Loveless" .

— Det er hundre prosent sikkert at vi kommer til å lage en ny My Bloody Valentine plate, med mindre vi dør eller noe liknende, uttalte Shields i et intervju med Magnet Magazine tidligere i år.

Det vil i så fall være det første albumet siden 1991. Det har vært svært vanskelig for Shields å bli fornøyd med noe av det han har laget etter at han og bandet plantet en musikalsk milepæl ned i musikkhistorien med albumet "Loveless". Flere album ble blitt kassert etter utgivelsen, årene gikk og oppfølgeren til "Loveless" uteble. Shields vet han har mye å leve opp til.

Revolusjonerte musikken

På samme måte som både Velvet Underground, Sonic Youth og Jesus And The Mary Chain før dem, omdefinerte My Bloody Valentine hva lyd og støy skulle være innenfor rammene av pop musikk da de startet opp på slutten av åttitallet.

Bandet ble formet i 1984 i Dublin, Irland av Kevin Shields. Etter å ha gitt ut flere ep’er på midten av åttitallet gav bandet ut platen ”Isn’t Anything” på Creation Records i 1988. Albumet blandet melodier a la Cocteau Twins, men med bølger av hvit støy, gitarkaskader, vrengpedaler og ikke minst vakre melodier.

Begrepet "shoegazing" ble skapt Frontet av gitarist Kevin Shields, en perfeksjonist av rang, ble bandet ble raskt kjent for deres liveshow hvor alt satt til fingerspissene. Samtidig ble det registrert at sammen med det forrykende showet var det liten bevegelse å spore i bandet. Bandet hadde sjeldent øyekontakt med publikummet og stod for det meste helt stille på scenen mens vegger av lyd møtte publikum. Dette fikk raskt tilnavnet shoegazing av britisk musikkpresse.Bandet virket mer opptatt av å kikke ned på skoene sine og lulle seg inn i lag på lag med lyd og vrengpedal enn de var av selve publikummet, mente pressen.

Tviler på gjenforening

Ikke lenge etter florerte det med shoegazer-band i Storbritannia og da shoegazing nådde sin sitt absolutt musikalske høydepunkt i 1991 gav My Bloody Valentine ut albumet som raskt ble hyllet som et mesterverk. "Loveless" fikk en enorm innflytelse på nittitallets alternative scene, men også på dagens musikere.

Frontmann i Serena Maneesh , Emil Nikolaisen, stiller seg likevel tvilende til at gjenforeningen er en realitet.

— Det har jeg mine største tvil om. Hvem har vel ikke hørt at det skal skje noe nytt på den kanten, sier Nikolaisen til fvn.no.

Han er ikke helt sikker på hvordan han skal se på sannsynligheten for at MBV gjenforenes på Hove.

- My Bloody Valentine har jo aldri vært oppløst, de bare forsvant med årene. Så dersom dette er sant, så kan det ikke være Hovefestivalen som har klart å forene dem. Det må være en stor personlig aktør bak, mener Nikolaisen og legger til:

— Men vi får ta det som en veldig hyggelig overraskelse hvis de klarer det.

Rykter om gjenforening

Etter noen ep’er og noen låtbidrag ble det i 1993 stille rundt bandet. I påvente av et tredje album begynte ryktene å gå allerede i 1996 om at My Bloody Valentine skulle gjenforenes og at nytt materiale kunne ventes. Men ingenting skjedde.

Nå hviskes det altså på nytt. Og det hviskes på Hovefestivalen.

Disse kommer også Ifølge de samme kildene er det bare et tidsspørsmål før Lupe Fiasco (US) og Queens Of The Stoneage (US) blir bekreftet til Hovefestivalen.

Lupe Fiasco var fjorårets debutant på Atlantic Records med Jay-Z som executive producer. Den samfunnsbevisste hip hop artisten la noen uforglemmelige linjer på Kanye Wests låt "Touch The Sky" og har selv vært å høre på norske radioer med låta "Kick, Push" og ikke minst ”Daydreamin’" sammen med soul-vokalisten Jill Scott.

Fravær av bling, biler og damer er påtagelig for denne artisten som på mange måter har uttrykt at han har et ambivalent forhold til sin egen musikkart.

— I used to hate hip hop, yup, because of the women degrated, sier han på albumet sitt Food & Liquor som kom i fjor høst.

Toffen skal også ha booket stonerrockerne i Queens Of The Stone Age. Dette bandet har Toffen booket tidligere, men da for Quart og mens de var på sitt musikalske høyde med albumet "Songs For The Deaf", som hadde Dave Grohl bak trommene. Utgivelsen som kom etter ble en kommersiell nedtur i Norge, men bandet skal snart være aktuell med en ny plate med hjelp fra blant annet NIN.