KRISTIANSAND: For vokalist i Heroes & Zeros, Hans Jørgen Undelstvedt ,er det en stor drøm som nå går i oppfyllelse.

— Jeg veldig stor fan av Smashing Pumpkins, og er det fortsatt, sier Undelstvedt til fvn.no.

Da SP's album nummer to "Siamese Dream" kom ut i 1993, hørte han nesten ikke på annet. Nå får Heroes & Zeros sjansen til å gi Billy Corgan og hans Smashing Pumpkins en smak på deres musikk. Du kan sjekke ut Heroes & Zeros her.

Hadde aldri tenkt tanken

Forespørselen for å varme opp for bandet, som hadde sitt utspring fra Chicago, da både Nirvana, Pearl Jam og RHCP var på topp, kom høyst uventet på bandmedlemmene i Heroes & Zeros.

— Det var Gunnar Eide, som står bak konserten med Smashing Pumpkins, som hadde tenkt tanken, sier Undelstvedt og legger til:

— Det er hyggelig at folk har oss i bakhodet. Vi hadde ikke akkurat tenkt å spørre, ler Undelstvedt.

Heroes & Zeros ble mestselgende rock-debutant i Norge i 2007 med albumet “Strange Constellations", og figurerer høyt på årsbestelistene til alle de store avisene.

- Over all forventning

Lillesandtrioen fikk med seg to Spellemann-nominasjoner ved årets Spellemann, og har singellåta “Into The Light” med på EA’s gigantiske spillsatsning FIFA 08 for hele verden.

— Det har gått over all forventning. Vi slapp platen i fjor i mars, og har fått mye oppmerksomhet, og fått spilt masse, sier Undelstvedt til fvn.no.

Bandet spilte over 70 konserter og festivaler i Norge i fjor og kan snart legge til en debut i Oslos storsal, Oslo Spektrum, som oppvarmere for Smashing Pumpkins til sin merittliste.

Smashing Pumpkins hadde sin storhetstid på nittitallet med album som Siamese Dream og Mellon Collie And The Infinite Sadness. Bandet tok en pause fra 2000 til 2006, men ble gjenforent i juli 2007, med Billy Corgan og trommeslager Jimmy Chamberlin som originalmedlemmer.

The Smashing Pumpkins har ikke vært i Norge siden de spilte i Oslo Spektrum i 2000. Du kan sjekke ut The Smashing Pumpkins her

SMASHING PUMPKINS: Billy Corgan og Smashing Pumpkins gjester Oslo Spektrum 29. februar, med ingen ringere enn Heroes & Zeros, som oppvarmere.