NEW YORK: — Han ble funnet bevisstløs i leiligheten og er erklært død av ambulansepersonell, sier en talskvinne for politiet.

Den australske skuespilleren er kjent fra filmene "10 Things I Hate About You", "Casanova", "Patrioten", "Brokeback Mountain", "Brødrene Grimm" og "A Knights Tale". Ledger ble nominert til Oscar for sin rolle som Ennis Del Mar i "Brokeback Mountain".

- I sjokk

  • Studioet er i sjokk etter å ha hørt disse tragiske nyhetene. Underholdningssamfunnet har mistet et enormt talent. Heath var en fantastisk skuespiller og en utrolig person. Våre tanker går til hans familie og venner, skriver filmselskapet Warner Bros. i en pressemelding.

Se video: Reagerer med sorg på Heath Ledgers bortgang

Det ble ifølge New York Times funnet piller like ved den avdøde stjernen i leiligheten som Heath Ledger leide på nedre Manhattan mellom Crosby og Lafayette. Pressetalsmann for politiet i New York, Paul Browne, sier til CNN at politiet nå undersøker om dødsfallet kan skyldes en overdose, men at dette så langt ikke er bekreftet.

Poltiet avventer resultatene av obduksjonen før de vil konkludere med dødsårsak.

Brown forteller at det ble funnet sovepiller og andre reseptbelagte medikamenter i skuespillerens leilighet. Han avviser imidlertid ryktene om at pillene ble funnet spredt rundt den avdøde skuespilleren.

Se intervju med Paul Browne her

Skuespilleren skal ha hatt en massasjeavtale i leiligheten klokken 15 lokal tid. Det var hushjelpen som fant Ledger liggende naken og livløs på gulvet like ved sengen rundt klokken 15.30. Hushjelpen har opplyst til politiet at hun hørte Ledger snorke fra soverommet like rundt klokken 12.30, skriver New York Times.

Forsøkte å vekke Heath

Hushjelpen og massøren skal ha forsøkt å vekke Heath, som ble funnet liggende på magen, men ringte til slutt nødnummeret for å få hjelp.

Ambulansepersonell skal ha forsøkt hjerte- og lungeredning, men skuespilleren ble erklært død kort tid etter.

Ledger, som startet sin karriere allerede som 13-åring, var akkurat ferdig med innspillingen av "The Dark Knight", oppfølgeren til "Batman Begins", hvor han spiller rollen som The Joker. Filmen har verdenspremiere i juli.

Ledger ble født i Perth, Australia 4.april 1979, og fikk navnet Heathcliff Andrew etter hovedpersonen i Emily Bronte's klassiker "Wuthering Heights".

Ledger er for tiden aktuell i en av rollene som Bob Dylan i filmen "I'm Not There", regissert av Todd Haynes.

Heath Ledger i rollen som Bob Dylan i filmen I'm Not There som for tiden går på norske kinoer.