Først skal man kvalifisere seg til norgesmester-finalen.

Deretter venter en stor internasjonal kvalifisering som leder fram til et verdensmesterskap der verdens smarteste hode skal kåres.

Vi snakker om «Buzz» — en serie spørrespill for Playstation som har oppnådd høy popularitet.

Bil i premie

«Buzz! Norgesmester» lanseres lanseres 6. mai inneholder spørsmål fra hele verden, innenfor kategorier som film, musikk, mote, mat, sport og så videre melder Pressfire.

Konkurransen vil løpe fra lanseringsdatoen fram til 6. juni. De 32 lyseste hodene går videre til en nasjonal finale. Norgesmesteren skal deretter redde æren for Norge i «Buzz! World Championship» der premien er en bil.

Online resultattavle

Spillet lanseres på PS2, PSP og PS3, men du må ha PS3 for å kunne delta i konkurransen. Fra PS3 kan man nemlig laste resultatene opp på en online resultattavle.

Dette er første gang et «Buzz»-spill lanseres på PS3. Til nå har «Buzz» vært kjent som spillet som har holdt liv i den strengt tatt utdaterte PS2-konsollen, sammen med populære «Singstar».

Usikker quizmaster

Det første spillet, «Buzz! The Music Quiz» ble veldig populært i Norge før jul 2005, og solgte over 50 000 kopier innen våren 2006. Det er foreløpig ukjent om Thomas Strzelecki fremdeles skal bære stemmen til programlederen i «Buzz», men i den engelske versjonen er det i alle fall Jason Donovan som styrer skuta.