Scarlett Johansson har takket ja til rollen som den russiske superspionen Natasha Romanova, bedre kjent som Black Widow i den andre filmen i serien om «Iron Man». Dette har ført til flere rykter og spekulasjoner om at den 24 år gamle skuespilleren skal ha gått igang med et omfattende treningsopplegg for å komme i form til rollen. Det har også blitt antydet at Johansson har følt press om å ta av noen kilo. Hovedrolleinnehaver Robert Downey jr. uttalte nylig at Johansson er i «sinnsyk form».

Ler av ryktene

Johansson har nå sett seg så lei av disse spekulasjonene at hun har publisert en kronikk i The Huffington Post, der hun beskylder deler av pressen for å være direkte uansvarlige når vekt, trening, og helse omtales. I rollen som superskurken Black Widow skal Johansson stort sett løpe rundt i åletrang trikot.

– Det finnes ingen tryllestav man kan vifte over seg selv for å se bra ut i en latexdrakt. Å spise sunt og komme i form handler om forpliktelse, målretting, konsekvens og dedikasjon til å ta vare på seg sev, skriver hun i innlegget.

Vekt

Hun viser til de mange artiklene som har dukket opp etter at hun takket ja til rollen.

– Det har dukket opp påstander om at jeg har vært under et strengt treningsregime regulert av andre stjerner, at jeg pisket i form av trenere jeg aldri har møtt, at jeg spiser korntyper jeg ikke engang kan uttale og at jeg har tatt av sju kilo, skriver hun.

Hun viser til at hun er en liten person i utgangspunktet og at påstandene om at hun skal ha tatt av så mye er galskap.

– Dersom jeg skulle ha tatt av sju kilo måtte jeg ha kvittet meg med begge beina. Og en fot, kommenterer hun tørt.

Alvorlig

Hun skriver også at hun er frustrert over det hun omtaler som den «uansvarlige tabloidpressen», og viser til at så mange som ti millioner amerikanske kvinner kjemper mot spiseforstyrrelser.

– Jeg har alltid tatt til orde for å ha et sunt forhold til kropp og vekt, og ideen om at pressen kan påstå at jeg har mistet en ufattelig mengde vekt gjennom en krasj-diett eller mirakeltrening er latterlig. Jeg mener det er uansvarlig og farlig av disse publikasjonene å selge historier om hva som er den akseptable måten å se ut som en filmstjerne på, sier hun.

Les hele Johanssons innlegg her.

Regissør Jon Favreau skal ha «Iron Man II» premiereklar i 2010.