– For noen uker siden var jeg usikker på om det ville bli festival. Nå tror jeg at det er 80 prosent sikkert at det blir festival, sier Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad, til fvn.no.

Etter måneder med usikkerhet, ble en rekke band booket denne uka. Uka ble avsluttet med Ozzy Osbourne.

– Ozzy er litt stilig. Det er en levende legende og det er ikke sikkert at man får se han i Norge igjen. Mange vil nok tenke at det er siste gang, mener Slyngstad.

Klassisk rocker

Også musikksjef i NRK P3, Håkon Moslet, er fornøyd med bookingen av Osbourne.

– Ozzy er et veldig bredt klassisk navn og en legende innen rocken. Han kan nok trekke en del folk og har en profil som er veldig folkelig, sier Moslett.

Slyngstad trekker fram navn som Placebo og Volbeat, som begge har spennende navn.

– Volbeat er booket og er et band som er "up and coming". De kommer til å slå gjennom og har mange kjernefans i Norge. Placebo har vært på Quart tidligere og er spennende, sier Slyngstad. Også Moslet har troa på Volbeat.

Bør være fornøyd

Tidlig denne uken ble Korn presentert og det er også blant bookingene som Trond Åge Nyhus, Arild Buli og resten av Quart bør være fornøyd med, mener musikkanmelderen.

– Det er kanskje den kuleste og tøffeste bookingen. Det blir et spennende band å høre, tror Slyngstad.

P3-sjefen mener at Quarts booking er basert på store, kjente og ikke minst kommersielle artister.

– Det er breie kommersielle navn og det ligger nok en profil bak det. Jeg vil si at det er imponerende store navn som de nå får til Kristiansand. Alt begynte så forferdelig med Slash og uten store navn, men det har endret seg, sier Moslet.

Flere flopper

Chris Cornell, Black Eyed Peace og Marilyn Manson har alle fått mye kritikk for sine siste produkter.

Dette mener Slyngstad om bookingene:

Chris Cornell floppa totalt med den siste plata. Jeg håper at han stiller med det han spilte sist på Quart, hvor det både var låter fra tiden i Soundgarden og Audioslave, og ikke mye Timberland.

Marilyn Manson synes jeg er feil i 2009. Det virker litt gammelt. Det er en av dem som har hatt sin beste periode.

Black Eyed Peace har vært på Quart før og var da mer hipp og kult enn de er nå. Det er et stort navn, men har ingen nyhetsinteresse. Den forrige plata floppa ganske greit og ny plate er ingen garanti for suksess.