OSLO: — Jeg har alltid vært fascinert av Mette-Marit og hvordan hun har taklet den rollen hun ble kastet inn i. Det skal bli veldig spennende å spille henne på film, sier Eidså til VG.

Filmatisering av omstridt bok

Den kommende Se og Hør-filmen er basert på journalist Håvard Melnæs' avsløringer i boken "En helt vanlig dag på jobben".

Eidsås jobber til vanlig som IT-konsulent i Oslo, bare et steinkast fra Slottet. Hun har til stadighet fått høre at hun ligner på kronprinsesse Mette-Marit, og stilte til prøvefilming til tross for at hun ikke har noen nevneverdig erfaring som skuespiller.

— Jeg spilte i barneteater da jeg var liten, men det er alt, forteller hun til VG.

Eidså fikk tilbudet om rollen en uke etter prøvefilmingen.

— Vi fant kandidater som lignet mest mulig, men som også kunne håndtere innholdet i rollen, sier produsent Ørjan Karlsen i Folk Flest Film, til fvn.no.

- Hun har nok erfaring

Eidså dukket opp på prøvefilming gjennom byrået Kannibal Casting AS.

— Vi så jo raskt at hun liknet på Mette-Marit. Hun var den som liknet mest. Samtidig gjorde hun en veldig bra jobb under prøvespillingen, så vi gjorde et valg på henne fort, sier Karlsen.

Produsent Karlsen er ikke bekymret over at Eidså har minimalt med skuespillererfaring.

— Nei, jeg ser ingen ulemper med det. Dette er en såpass liten rolle, og det vi så på prøvefilmingen gjorde meg trygg på at dette går bra, sier han til fvn.no.

Kjendisrolleliste

På filmrollelisten finner man blant andre Nils Ole Oftebro, Jon Øigarden, Christian Rubeck og Bjørn Sundquist - sistnevnte i rollen som Sven O. Høibys venn Sputnik. 15 kjendiser har så langt takket ja til å spille seg selv i småroller, i redaksjonen, på kafeer og premierer.

Kristin Eidså er født og oppvokst i Oslo, men har ifølge faren, Stein Brantzeg, tilbrakt hver bidige sommer på Sørlandet, noe som gjorde at hun i ung alder plukket opp sørlandsdialekten.

— Det får stå for pappas regning, sier Eidså til fvn.no tidlig torsdag morgen.

Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken og henviser til filmselskapet for nærmere intervjuavtale.

— Vi er blitt enige om at vi skal gjøre det slik, forklarer hun.

Hos filmselskapet får vi vite at skuespillerinnen skal skjermes fra media.

— Nå er du den fjortende som ringer i dag, og dere får ikke snakke mer med henne. Hun har ikke hatt sin første arbeidsdag hos oss engang, sier Ørjan Karlsen i Folk Flest Film, til fvn.no.

Stolt pappa

Kristin Eidsås' pappa Stein Brantzeg vil derimot gjerne prate om sin kjære datter.

- Har det noen gang slått deg at du har en datter som ligner på Mette-Marit?

— Ja, jeg har faktisk sett det, men aldri sammenlignet henne med Mette-Marit på noen måter. Men jeg har lagt merke til andre ting også, som at folk snakker om at Mette-Marit har en spesiell kroppsholdning. Det har Kristin også, så det er flere likheter, ler Stein Brantzeg, til fvn.no.

Flink til å parodiere

I tillegg til å ligne kronprinsesse Mette-Marit, skal Eidså ha hatt en egen evne til å etterligne henne også.

— Hun begynte å snakke tullesørlandsk og kjørte etterhvert et par parodier på Mette-Marit i festlig lag, forteller Brantzeg.

På bakgrunn av parodiene og den fysiske likheten, skal Eidsås ha blitt kalt inn til prøvefilming.

— Hun har fått rollen i konkurranse med profesjonelle skuespillere, så det er veldig moro, sier en stolt pappa.