BERGEN: — Kråga var heilt fantastisk. Det var litt Twin Peaks-aktig. Stedet hadde en eim av ekkelhet vi likte, og publikum var nydelige. Det var ikke lett å vite om de smilte med eller av oss, sier keyboardist Nam Phuong Nguyen fra Fjorden Baby.Bandet fra Loddefjord utenfor Bergen surfer for tida på toppen av den nye norskspråklige, (eller skal vi si bergenskspråklige?) bølgen sammen med John Olav Nilsen & Gjengen og Lars Vaular.

Hove

Det var i fjor høst de ble booket som det første bandet til 2009-utgaven av Hovefestivalen, og samme høst ble de nr. to i Zoom/Urørt-konkurransen.

Den selvtitulerte debutplata kom 1. februar i år. Mørk, ska-basert gitarrock med surrealistiske betraktninger på bergensk traff anmelderkorpset rett i balansenerven, og mange terninger landet på fem.

Det var like etter platedebuten bandet gjorde konserten på Kråga som de likte så godt. I morgen spiller de på Charlies, noe de tror kan bli like moro.

Bergens-tsunami

  • Trash Pop og Charlies er noe mange snakker om. ”Alle” band spiller jo der, og de vi har snakket med sier det er et veldig kult sted å spille, sier Nguyen. Han har ikke noe imot å surfe på enda en utgave av Bergens-tsunamien.

— Vi er midt oppe i det, så da er det vanskelig å reflektere over det. Nå er vi opptatt med å komme videre og utvikle oss. Vi vil gjøre noe helt, nesten nytt.

— Det høres litt alarmerende ut. Er det for tidlig å spørre om den neste plata?

— Jo! Spør om den. Vi går i studio i høst, og vil ha den ut til neste år. Vi er godt i gang med å bygge ting fra scratch og skal ha med pauker fra Grieg-akademiet, didjeridoo, masse elgitar og støyhelvete. Ska blir også med videre. Den ligger i blodet, sier keyboardisten.

Slakt?

Bandet fikk for øvrig slakt for den tidlig bookede opptredenen på Hovefestivalen i sommer. Fortjent?

— Ja, kanskje. Det var vår første opptreden på en sommerfestival, vi fikk ikke kontakt med lydmannen og scenen var stor. En kombinasjon av de tingene. For den festivalkonserten på Øya nå sist fikk vi gode anmeldelser, så man lærer jo etter hvert, sier Nguyen.

— Men mørke klubber kan dere fortsatt.

— Ja, det skal bli massivt på Charlies, lover Fjorden Baby.