Stemningen i teltet i Dødens dal var det ikke noe å si på, og allerede før første låt hørtes taktfaste rop etter en av de største musikksuksessene i Trøndelags de siste ti årene. Etter at de la opp i 2005, har mange gledet seg til denne ene comebackkonserten under Uka i Trondheim.

Det hadde tydeligvis hovedpersonene også.

— Så utrolig at det er så mye folk. Det er helt fantastisk å være her, sa Gunnhild Sundli etter de tre første låtene.

Sist gang fikk hun Sveinung til å gråte

En halvtime før Gåte gikk på scenen i Dødens dal, strømmet flere tusen mennesker til konserten. Solgunn Slåtto (23) fra Suldal og Lise Fjellheim (23) fra Åfjord studerer i Bergen, og kom til Trondheim for å se sitt gamle favorittband.

— Sist gang fikk jeg Sveinung til å gråte, så vi får se om det samme skjer i kveld. Vi var en gjeng på fem stykker som dro til Setesdal for å se avslutningskonserten nyttårsaften i 2005, og da ble det for mye for oss. Vi begynte å gråte, og da Sveinung Sundli så det, begynte han å gråte han også, sier hun.

Hun og venninnen tror kveldens konsert blir minneverdig.

— De har nok innsett at dette er siste gang, og vil helt sikkert avslutte på topp, sier Lise Fjellheim.

- Så dere tror ikke det blir flere enn denne ene gjenforeningskonserten?

— Når de har sagt at det ikke blir flere, så tror vi dem på det. Derfor måtte vi dra fra Bergen for å få det med oss, sier de.

Ser Gåte for aller første gang

Far og sønn Tore og Hans Kvernsjøli Nord-Østerdalen, har aldri vært på Gåte-konsert før. Men når det bydde seg en ekstra sjanse i kveld, måtte de dra.

— Jeg har tenkt på det lenge, men det har ikke blitt noe av det. Nå bydde seg en mulighet til, så da måtte vi stille opp, sier eldstemann.

— Jeg har bare fått med meg deler av DVD-en de ga ut, så dette er min aller første Gåte-konsert live, sier sønnen Hans Kvernsjøli som også har reist langveisfra for å få med seg høstens store comeback.

Nesten 6000 tusen mennesker trosset en klar, men kald høstkveld i Trondheim for å få med seg musikkbegivenheten i Dødens dal lørdag.

— Dette har vært fantastisk artig. Og det har dere vært med og skapt, sa Gunnhild Sundli før Gåte gikk av scenen like etter klokken 23. «Intenst, vakkert, hardt, forførende. Gåtes comeback ble den suksessen mange ønsket seg», mener Adresseavisens anmelder, som vil ha mer mer.

Så får vi se om det blir med denne ene comebackkonserten.