– Whitney Houston har hatt en fantastisk karriere, og har gjort et spektakulært comeback. Jeg er helt sikker på at det kommer til å stå 15.000 elleville stavangerfolk for å se en av verdens beste artister, sier konserarrangør Øyvind Ekeland til Aftenbladet.no.

Konserten skal avholdes neste sommer. Siden dette er den første konserten de har i Sørmarka Arena, så beregner arrangøren noen ekstrakostnader. Men de regner fremdeles på å tjene penger på konserten.

Konserten vil koste 690 kroner for ståplass, og 850 kroner for sitteplass.

– Jeg har ikke fått noe kall fra Gud om å gi kultur til folk. Vi hadde aldri arrangert dette om vi ikke trodde vi kunne tjene penger på det, sier konsertarrangør Per Vervik.

Arrangøren gjør det klart at konserten skal holdes 6. juni neste år.

Vil ikke spille ute Konserten vil finne sted i den nye flerbrukshallen i Sørmarka. Hallen har en kapasitet på 15.000 tilskuere på konserter og åpner i mars 2010. – Houston vil ikke spille utendørs. Derfor legges konserten til hallen i Sørmarka, opplyser arrangørene.

I København i juni Houston fikk sitt store musikalske gjennombrudd i 1985, med LP-en som ganske enkelt het «Whitney Houston».

Houston spilte dessuten mot Kevin Costner i filmen «The Bodyguard». Gjennomgangslåten til filmen var «I Will Always Love You» og ble en monsterhit. Sangen er opprinnelig skrevet og fremført av Dolly Parton.

Whitney Houston holder konsert i København 3. juni og hun reiser Stavanger i tilknytning til denne. 8. juni spiller hun i Stockholm og 10. juni står hun på scenen i Helsinki i Finland.

Whitney-fakta:

FØDT: 9. august 1963 i Newark, New Jersey, USA.

YRKE: Sangerinne.

TIDSLINJE:

1974: Whitney begynner å synge i juniorgospelkor i en kirke i New Jersey. Sent 1970— og tidlig 80-tall: Synger på nattklubber i New York City-området. Opptrer bl.a. sammen med sin mor.

1978: Medvirker på albumet «Think it over».

1982: Medvirker på det eksperimentelle jazzfunkalbumet «One down» med Bill Laswell-bandet Material.

1984: Gir ut debutsinglen «Hold me» – som ikke når topp 40 på Billboard.

1985: Gir ut debutalbumet «Whitney Houston» – som blir den mestselgende debututgivelse med en kvinnelig artist.

1987: Soloalbum nummer to – «Whitney». Utgivelsen går rett inn på førsteplassen på den amerikanske Billboard-listen.

1990: Soloalbum nummer tre – «I’m your baby tonight».

1992: Whitneys store år. Hun gifter med artistkollega Bobby Brown. Sommerbryllup. Senere på året gjør hun suksess sammen med Kevin Costner i filmen «The Bodyguard». Singlen «I will always love you», hentet fra soundtracket, blir en av de mestselgende singlene noensinne. Og albumet «The bodyguard» selger 16 millioner eksemplarer.

1995: Whitney og Bobby slår opp for første gang – og finner sammen igjen for første gang. Slik skal det fortsette i noen år.

1996: Whitney spiller i filmen «The preacher’s wife».

1998: Soloalbum nummer fire – «My love is your love», hennes første på åtte år. Hun synger også duett med Mariah Carey på «When you believe» – en sang fra Disney-tegnefilmen «The Prince of Egypt».

2000: Arresteres på en flyplass for å være i besittelse av marijuana. Siktelsen frafalles senere. Ryktene om at Whitney sliter tiltar i styrke da hun uteblir fra en opptreden i Rock & Roll Hall of Fame.

2001: Fornyer platekontakten med Arista/BMG. Hun får 100 millioner dollar for seks nye album pluss garantier om vanlige royaltyutbetalinger utenom.

2002: Soloalbum nummer fem – «Just Whitney». Ingen av singlene kommer inn på topp 40-lista.

2003: Første julealbum – «One wish: The holiday album».

2004: Turnerer blant annet i Europa og Russland.

2006: Whitney Houston separeres fra Bobby Brown.

2007: Whitney skilles fra Bobby.

2009: Soloalbum nummer seks – «I look to you». Albumet debuterer på førsteplass på Billboard-listen, og selger 305.000 eksemplarer første uka – Houstons beste åpningsukesalg siden «The Bodyguard». I intervju med Oprah Winfrey innrømmer hun at hun brukte stoff sammen med eks-mannen. Og hun sier dette: – My mom came to my house and she told me, «You have to go to rehab now.»