Mange superstjerner fortsetter å generere store inntekter etter sin død. Elvis Presley, John Lennon og Jimi Hendrix er noen av de mest kjente eksemplene i musikkverdenen, men i år er de alle slått av Michael Jackson. Forbes.com lager mye omtalte lister av det meste, og nå er det igjen tid for listen over hvilke avdøde kjendiser som tjener mest.

Topper

Forbes har regnet seg fram til at Michael Jackson har tjent 90 millioner dollar, eller rundt 513 millioner norske kroner siden han døde i juni. Tallene er basert på inntekter fra platesalg, radiospilling og rettigheter knyttet til navnet hans. Over ti millioner Jackson-plater er solgt på verdensbasis siden juni, og inntektene sørger for at Jackson er oppe på tredjeplass på den morbide listen. Listen er basert på inntekter de siste 12 månedene.

Film

Dokumentarfilmen «This is it» hadde verdenspremiere onsdag denne uken, og selv om den bare skal vises i to uker på kino vil den utvilsomt sørge for å sende ytterligere noen millioner inn på kontoene. De to siste årene har Elvis Presley toppet listen over de døde stjernene, men denne gangen er det Yves Saint Laurent som kommer øverst med en inntjening på 350 millioner dollar de siste tolv månedene. På plassen foran Jackson ligger komponistparet Rodgers & Hammerstein. Musikken de etterlot seg har generert 235 millioner dollar.

Her er de ti øverste:

1. Yves Saint Laurent (350 millioner dollar)

2. Rodgers & Hammerstein (235 millioner dollar)

3. Michael Jackson (90 millioner dollar)

4. Elvis Presley (55 millioner dollar)

5. J.R.R. Tolkien (50 millioner dollar)

6. Charles Schulz (35 millioner dollar)

7. John Lennon (15 millioner dollar)

8. Dr. Seuss (15 millioner dollar)

9. Albert Einstein (10 millioner dollar)

10. Michael Crichton (9 millioner dollar)

Se resten av listen på Forbes.com