Den blide programlederen fra «Jakten på Kjærligheten» og «Allsang på Grensa» er travlere enn noensinne.

Jobbsommer i år

Akkurat nå holder hun på med sommerens «Allsang»-programmer, og i tillegg ble debutalbumet hennes, «Sweethearts», nettopp sluppet.

Og så snart hun er ferdig med sommerprosjektene, står ny sesong av «Jakten på Kjærligheten» for tur.

Blir det noe ferie på henne i det hele tatt?

— Nei, i sommer blir det «Allsang på Grensen» med Tommy Steine og 8.000 sangglade mennesker. Bedre måte å tilbringe sommeren på, kan jeg ikke tenke meg, sier Moholt.

Klar med «Sweethearts»

Artistdebuten kom opprinnelig da TV2 slapp platen «Bonderomantikk», og hennes coverversjon av Bellamy Brothers-låten «Beautiful Body» fikk Universal Music til å sperre opp øynene.

Snart fikk hun platekontrakt, og nå er soloalbumet «Sweethearts» klart.

— Jeg har egentlig aldri hatt ambisjoner om å bli artist. Jeg har bestandig holdt på med musikk - mye lenger enn jeg har vært programleder, men jeg har alltid hørt mest hjemme på scenen, ikke i studio, forklarer 34-åringen.

— Men det er kjempegøy, det var en morsom mulighet å få lov å spille inn plate.

60-tallsromantikk

Og skal man summere opp «Sweethearts», er stikkordene 60-tall, romantikk og moro, med coverlåter som «Rose Garden», «Then He Kissed Me» og «Darlin'».

Hvordan valgte hun ut låter til albumet?

— Det var rett og slett et ganske enkelt valg. Det er de platene jeg er glad i og den musikken jeg liker best. Da jeg var barn og alle andre hørte på 80-tallsmusikk, hørte jeg på min mors 50- og 60-tallsplater. Jeg har hjertet mitt i de tiårene der, og jeg synes den musikken fortjener å komme frem i lyset igjen.

Selvskrevne låter

Men det er ikke bare 60-tallet som gjør seg gjeldende hos Moholt. I tillegg til coverlåtene, har hun og ektemann Snorre laget flere låter til platen.

— Det var veldig spennende. Når man kan samarbeide med den personen som står en nærmest i livet, er det fint og konstruktivt. Han er veldig flink og er rett og slett min musikalske mentor, sier Moholt.

- Sommerplate

Ingen tvil om at Nannestad-jenta har hatt det gøy i studio, altså. Men hva tror hun folk kommer til å synes om platen?

— Dette her er en sommerplate som skal vekke gode minner. Folk kan sette den på i bilen når de er på ferie, spille den på grillfesten og danse til. Forhåpentligvis gir den energi og glede.

Og selv om plateinnspillingen er ferdig for denne gang, er det nok av musikk i livet til Moholt denne sommeren.

Lang artistliste

De neste seks ukene blir det uansett «Allsang på Grensen», og programlederen kan lokke med artistnavn som Kurt Nilsen, Espen Lind, Sissel Kyrkjebø, Åge Alexandersen og Smokie.

— Det er virkelig verdt å få med seg. Man blir veldig glad av å jobbe med musikk, det merket jeg da jeg holdt på å spille inn platen også, sier 34-åringen entusiastisk.

Og både mann og barn tilbringer gladelig sommeren i Halden med sang og musikk. Da får ferien heller vente.

— Det var en enstemmig familie som takket ja til «Allsang på Grensen». Da får vi heller ta en tur et sted over jul, flirer Moholt.