Amy Winehouse sin sang «Love is a losing game» vant torsdag kveld prisen for beste sang under utdelingen av Ivor Novello songwriting award i London, det skriver BBC.

Men plagede sangeren klarte ikke å komme tidsnok til å motta sin egen pris.

— Amy kunne dessverre ikke være her, men hun blir stadig bedre, og sender en kjærlig hilsen til dere alle, sier pappa Mitch fra talestolen etter å ha tatt i mot prisen på Amys vegne.

I samme øyeblikk ankommer prisvinneren selv utdelingen.

Smigret over pris

Etter utdelingen forteller Winehouse til BBC at hun føler seg veldig bra, og føler seg svært smigret over å motta prisen.

Amy Winehouse var nominert to ganger i kategorien for beste sang.

Beyonce og Shakiras «Beatiful liar» ble tildelt prisen for mest solgte sang. Sangen Shine av nylig gjenforente Take That ble kåret til årets mest spilte sang. Radiohead sikret seg prisen for årets album med «In rainbows».

Dave Gilmour fra Pink Floyd ble hedret med en ærespris, og Mika ble priset som årets låtskriver.

Filmen «Atonement» har årets beste filmmusikk om vi skal tro juryen bak Ivor Novello-prisene.

Låtskrivernes Grammy

Ivor Novello-prisene hedrer artistene for låtskriving og komponering av musikk framfor plateinnspillinger og konsertopptredener.

— Ivor Novello-prisene er den mest prestisjefylte prisen for låtskrivere. Den er som låtskrivernes Grammy, sier produsent Mark Ronson til BBC.

Denne uken ble det også kjent at Amy Whinehouse er klar for årets Glastonburyfestival. Winehouse skal stå på hovedscenen like etter Jay-z. Festivalen er ikke bekymret for at den heller ustabile superstjernen kan komme til å melde pass før festivalstart.

— Jeg er helt trygg på at hun både kommer og leverer, det er i sitt privatliv hun ikke er til å stole på. Og privatlivet burde ikke vi bry oss med, sier festivalorganisator Emily Eavis til BBC.