KRISTIANSAND: – Dette reddet årets festival. Nå i sluttfasen er betalingsevnen naturligvis svakere, og derfor var dette livsnødvendige kroner for Quart. Jeg må bare takke og bukke, sier Arild Buli til Fædrelandsvennen.

Buli har tidligere sagt at Quartfestivalen har et totalbudsjett på 102 millioner kroner. Omkring 50 millioner brukes til artistbooking. Buli innrømmer at det har vært tøft å starte opp en konkursbedrift, og at likviditeten er slunken én måned før festivalstart.

– Hadde vi ikke fått på plass avtalen, hadde jeg forsøkt å hente penger på andre måter. Men Mykjåland er en dyktig forretningsmann som har fått til mye, sier Buli.

Millionbeløp

Overfor Fædrelandsvennen vil ikke Bernt Mykjåland si hvor mye penger det dreier seg om, men Fædrelandsvennen erfarer at Mykjåland har gitt Buli fem millioner kroner. Quartsjefen innrømmer at det dreier seg om et millionbeløp.

Pengene hentet Buli i banken i går, etter at Mykjåland tok sikkerhet i en av quartsjefens utviklingsprosjekter i Flekkefjord. Transaksjonen sikret samtidig Mykjåland muligheten til å gå inn på eiersiden i Quartfestivalen i etterkant av årets arrangement.

Tjener penger

– Vi driver med handel, og vet at der det samles store mengder mennesker, handles det. Det betyr at vi tjener store penger på Quartfestivalen. Da bør vi bidra med vår del. Samtidig er vi importør av det meste, og kan dermed bidra på varesiden, sier Mykjåland til Fædrelandsvennen.

– Hva synes du om næringslivets bidrag til Quart så langt?

– Det er jo omtrent fraværende. Jeg synes det er rart at bedriftene ikke tar mer vare på festivalen. Næringslivet bør bidra når bransjen melker godene av driften, sier Mykjåland.

Prisverdig

Han mener Arild Bulis innsats for å stable Quart på beina, er prisverdig.

– Det er helt topp. Han legger hodet på hoggestabben, og risikerer å brekke ryggen hvis det går galt. Jeg håper ikke det skjer, sier Mykjåland.

Buli fortalte tidligere i år at han har solgt eiendommer for flere titalls millioner kroner for å skaffe penger til Quartfestivalen. Han har også forsøkt å få lån hos banker i bytte mot pant i eiendom. Dette har mislyktes.

– Ikke én bank har villet låne oss ei krone selv om vi har stilt eiendommer til rådighet. Det synes jeg er utrolig dårlig. Det er kun privatpersoner og bedrifter som har tatt pant i eiendommene vår. Jeg har brukt enormt med tid på dette, og hadde aldri trodd det skulle være så vanskelig. Spesielt ikke nå som det meste er på plass, og de store artistene er booket, sier Buli.

Bernt Mykjåland mener Quartfestivalens mulighet for suksess står og faller på været.

– Blir det sol, tror jeg Buli lykkes, men regner festivalen bort, så kan det spøke, sier han.