«Gossip Girl», som her til lands sendes på TV Norge, har blitt en svært så omdiskutert serie i USA. Da showet startet opp igjen etter en pause i april i år ble serien ledsaget med dristige reklameplakater og bilder. I tillegg var bokstavene «OMFG» trykket over bildene. Serien om de unge og vellykkede menneskene er basert på romanserien med samme navn og er skrevet av Cecily von Ziegesar.

Sjokkerer

Kampanjen i april fikk kritikere og foreldregruppe til å rase. Blant utsagnene fra kritikerne var «Alle foreldres mareritt», «veldig dårlig for deg» og «A nasty piece of work». Tv-kanalen The CW , som står bak serien, svarte med å bruke kritikernes utsagn i kampanjen som nå bygger opp mot starten på seriens tredje sesong som starter i USA 1. september. Foreldregruppene reagerte øyeblikkelig. Ifølge People.com kalte motstanderne serieskaperne for desperate.

– Jeg synes det oser desperasjon av dette, uttalte Melissa Henson i Parents Television Council (PTC).

Norge

Her hjemme er første sesong av «Gossip Girl» sendt på TV Norge, og kanalen har planer om å følge ungdomsgjengen videre. Informasjonsmedarbeider Britt Ekensteen forteller at datoen ikke er bestemt.

– Jeg regner med at det blir i vinter en gang, sier hun, og legger til at det kan bli aktuelt å sende første sesong i reprise i forkant av andre sesong.

Kanalen er også svært fornøyd med serien.

– Vi er veldig fornøyde med «Gossip Girl», og har også utelukkende fått positive tilbakemeldinger på den sier, Ekensteen.

Den første sesongen av serien hadde i snitt 123.000 seere i Norge.