Grunnen er at plateselskapet Warner Music krangler med YouTube.coms eier, Google, om rettigheter og royalties, skriver The New York Times.

For øyeblikket får ifølge entertainment.next.uk.msn Warner mindre enn en penny for hver gang en video av artistene deres spilles på YouTube, eller et beløp tilsvarende verdien av en annonse, alt etter hva som utgjør det høyeste beløpet.

Warner skriver i en pressemelding at de fortsatt håper på at partene kan komme fram til en løsning. Men det er åpenbart et stykke igjen å gå.

– Vi kan simpelthen ikke akseptere betingelser som ikke ivaretar artistens, låtskriverens og utgivers interesser på en anstendig måte, sier de.

I en blogg på YouTube skriver Warner:

– Til tross for våre gjentatte forsøk på å bli enige, er det ikke alltid mulig å opprettholde innovate avtaler. Noen ganger, når vi ikke kan oppnå akseptable betingelser, må vi skille lag med suksessrike partnere.

En milliard Warner-videoer

Ifølge The New York Times er Warner Music-videoer kilden til over en milliard visninger på YouTube. Disse videoene begynte gradvis å forsvinne lørdag 20. desember.

Streaming av musikkvideoer kan utvikle seg til en slagmark mellom Google, som ønsker å utvide sin stadig større videobutikk, og selskap som forventer å få betalt for online-innholdet sitt.

YouTube er verdens mest populære website for videovisninger. Denne businessen vil selvsagt plateselskapene og andre bidragsytere være en del av – også inntektsmessig.

Brukervennlig

– YouTubes popularitet skyldes i stor grad at brukerne kan finne nær sagt hva video som helst der, sier David Burch, markedssjef i TubeMogul til The New York TImes.

Men inntil Warner og Google får forhandlet ferdig, minker det på musikkvideoer på YouTube.

YouTube har selvsagt også blogget til brukerne. Fredag varslet de om at Warners musikkvideoer ville bli fjernet fra siten.

Viktig butikk

Warners avtaler med YouTube gikk ut for flere måneder siden, bekrefter talsmann for Warner, Will Tanous.

I takt med at salget av cd-er er synkende, er rammene for digitale tjenester som visning av musikkvideoer og nedlasting av sanger avgjørende for plateselskapene. Og mens Warner fører an i krigen mot Google, sitter resten av plateindustrien klar på gjerdet.

Og inntil videre ligger i alle fall denne Metallica-videoen på YouTube: