Den norske skrekkfilmen har ikke premiere før på nyåret, men interessen fra utlandet har vært til stede lenge. I november var regissør Tommy Wirkola og produsent Terje Strømstad i USA for å forsøke å selge filmen til det amerikanske markedet, og nå har de fått napp fra en av de mest prestisjetunge amerikanske filmfestivalene, Sundance Film Festival. «Død Snø» er nemlig plukket ut blant 3000 påmeldte filmer.

Festival

Festivalen går av stabelen mellom den 15. og 25. januar neste år, og regnes som en av de viktigste for uavhengig film. Robert Redford er festivalens høye beskytter, og han har for vane å invitere alle regissørene til brunch. Denne gangen fåt altså en norsk regissør være med.

– Det er faktisk helt uvirkelig. Vi har jo drømt om dette siden vi begynte jobbe med film. Men at det skjer nå er fantastisk gøy, meddeler Tommy Wirkola via en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen beskriver Adam Montgomery ved The Sundance Institute filmen som «den mest originale zombiefilmen jeg har sett på over et tiår. Du kan liksom ikke feile med nazi-zombier».

Navnet

Filmen skapte furore lenge før den var ferdig. Opprinnelig ønsket filmskaperne å bruke tittelen «Rød Snø». De trodde ikke det ville være noe problem å bruke tittelen på tross av at tv-serien fra 1985 fortsatt er friskt i minnet hos mange. Regissør Bo Hermansson var ikke særlig begeistret for navnevalget. Han tok kontakt med advokat og filmskaperne fikk beskjed om å endre tittelen umiddelbart. Filmen skal vises fire ganger under festivalen og filmfolk fra store deler av verden vil få mulighet til å se den norske nazi-zombie-horror-splatter-komedien.

– Det er også kjempeviktig for det internasjonale salget som startet på The American Film Market i Los Angeles i forrige måned. Da var det mange selskaper som viste interesse, men vi hadde ikke annet enn en 47 sekunder lang teasertrailer å vise dem. En deltakelse ved Sundance vil garantert hjelpe, mener produsent Terje Strømstad.

Her er traileren til «Død Snø»: