KRISTIANSAND: Metallfestivalen Southern Discomfort arrangeres for syvende gang i Kristiansand. Fredag kveld kunne du blant annet høre veteranene Keep of Kalessin fra Steinkjer, Mercenary og Krakow på Kick Scene.

"Andre avdeling" gikk av stabelen på Hjørnet i Vestre Strandgate, med Deafmazjiin, Feel the Aftermath og Escapetor.

Og mens Deafmazjiin svidde av alt kruttet på scenen, var det ingenting som tydet på at publikum på Hjørnet begynte å bli slitne.

— Dødsfett, var kommentarene fvn.no fikk, delvis på tegnspråk, da vi spurte blide og happy metalfans foran scenen om festivalen hadde innfridd så langt.

STILL GOING STRONG: Syv timer med metall til tross, publikum på Hjørnet vil bare ha mer. FOTO: AMUND HESTSVEEN

Godt billettsalg

På spørsmål om hvor mange billetter som ble solgt i døra fredag, holdt billettørene helt enkelt opp en tom billettblokk.

— Det er vel svar godt nok. De endelige tallene vil være klare lørdag kveld.

Southern Discomfort ble arrangert for første gang i 2002. I 2005 måtte festivalen avlyses på grunn av sviktende billettsalg, men det ser nå ut som festivalen står på trygg økonomisk grunn.

Redaktør av heavymetal.no, Yngve Jacobsen, sa i fjor dette om festivalen, da Enslaved var headliner:

— Det er til syvende og sist avgjørende å trekke større band til plakaten, men det er fra lederhold en sunn skepsis til å ikke vokse over evne, ifølge Jacobsen.

Symfoni

Lørdag spiller Kristiansand Symfoniorkester sammen med progrockerne i Lucifer Was på Southern Discomfort.

– Det finnes ingen logisk eller kommersiell forklaring på at vi setter opp dette som headliner på lørdagen, er bookingansvarlig Bjørnar Jacobsens svar på hvordan dette kom i stand.

– Nå har vi spilt på alle festivalene i Kristiansand, og det var vel bare denne igjen, sier direktør Øystein Eidsaa i Kristiansand Symfoniorkester.

Lørdagens program:

18.00 - Kick Scene:

**LUCIFER WAS M/ KRISTIANSAND SYMFONIORKESTER/

SAHG

MADDER MORTE**

22.00 - PÅ HJØRNET:

**TRIOSPHERE

HARM

NUKEHEAD**