Trodde du at Ozzy Osbourne (60) og Toni Iommi (61) var for gamle til å krangle? Tro om igjen. Nå har nemlig førstnevnte saksøkt Iommi og krever å få en 50 prosent andel i merkevaren Black Sabbath.

Hardrock

Hardrockpionerene Black Sabbath besto fra starten i 1968 av gitarist Toni Iommi, tekstforfatter og bassist Geezer Butler, trommeslager Bill Ward og vokalist Ozzy Osbourne. Etter en rekke klassiske plater gikk Ozzy og resten av bandet forskjellige veier. Om han fikk sparken eller gikk frivillig strides rockehistorikerne fremdeles om.

Trøbbel

Siden den gang har det stort sett bare vært dårlig stemning mellom Osbourne og spesielt Iommi. Black Sabbath hentet inn Ronnie James Dio som ny vokalist og oppnådde ny suksess på begynnelsen av 80-tallet før gnisninger igjen førte til endringer i bandet. Tony Iommi holdt Sabbath-skuta seilende med en lang rekke medlemmer før originalbesetningen fant sammen igjen for en rekke konserter i 1997. Fansen ventet forgjeves på ny plate med de originale medlemmene, men den så aldri dagens lys.

Dio

I 2006 fant derfor Iommi og Geezer Butler tilbake til Dio, og sammen med trommeslager Vinnie Appice har de turnert og gitt ut plate under navnet Heaven and Hell, etter sigende for å unngå forvirring blant publikum. Nå melder The New York Post at alt langt i fra er fryd og gammen mellom Ozzy og hans tidligere bandkamerater. Osbournes advokater har levert et søksmål til det amerikanske patentbyrået der de krever en 50 prosents andel i merkenavnet "Black Sabbath". Advokatene mener at Iommi urettmessig overtok rettighetene til merkenavnet, og argumenterer også med at det var Osbournes signaturvokal som bidro til å gi bandet den suksessen det fikk fra starten.