Lørdag var det sesongstart for Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn. Gamsten møtte et stjernespekket Manchester City i åpningskampen, men skal vi tro september-utgaven av det britiske musikkmagasinet Q er den tidligere Tromsø-spilleren en vel så stor stjerne som Citys mange nye millionkjøp.

Liste

Musikkmagasinet har i den siste utgaven satt opp en omfattende liste over « the 101 hottest things in music right now ». Der havner Gamsten på plass nummer 74, rett foran Liverpools Fernando Torres, under kapittelet «rocking fotballers». Det er Gamst Pedersens innsats i boybandet The Players som har fått musikkmagasinet til å trekke fram nordmannen. Boybandet består av foruten Gamsten av Freddy dos Santos, Raymond Kvisvik, Kristoffer Hæstad og Øyvind Svenning, og de ga ut singlen «This is for real» til inntekt for Røde Kors i 2006. Her kan du høre sangen.

Stille

Siden har det vært stille fra kvintetten, men britisk fotballpresse trekker jevnlig fram Gamstens boyband-tilhørighet. The Guardian har blant annet nevnt ham som Blackburn-spilleren som er «most likely to date Danielle Lloyd». For ordens skyld: Danielle Lloyd er en velkjent britisk glamourmodell. Avisen nevner boybandbakgrunnen og skriver at «det er den typen skamløs opptreden som garantert lokker en herremagasin-modell».

Fotball

Gamst Pedersen er som nevnt på plassen foran Fernando Torres på listen, men må finne seg i at Carlos Tevez har okkupert plassen foran ham. Tevez, som gikk fra Manchester United til Manchester City før sesongen, er medlem av den argentiske gruppen Piola Vago.

De musikalske bravadene til Tevez er godt dokumentert på YouTube.

Musikkmagasinets liste toppes av Kasabian etter fulgt av Blur. Selv om nordmannen havner langt nede på listen er han i det minste foran navn som Joaquin Phoenix, Animal Collective og Phoenix.