Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax var stilskapere innen thrash metal på 80-tallet, og i ettertid har de blitt omtalt som «de fire store» i sjangeren. De siste månedene har ryktene svirret om at de fire bandene for første gang skal dele scene. I går bekreftet Metallica dette på sine nettsider , og flere konserter er planlagt.

— Dere har postet og chattet om de i flere måneder og nå er vi her for å bekrefte det. Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax skal dele den samme scenen for første gang. Se etter oss fire på Sonisphere-showene i Warszawa og Praha 16. og 19. juni. Med flere festivaldatoer fremdeles under planlegging kan du være sikker på at disse konsertene ikke blir de eneste, skriver bandet.

Stort

Metallicas trommeslager Lars Ulrich ser fram til konsertene.

— Hvem skulle trodd at thrashmetallens fire store ikke bare skulle finnes etter 25 år og være mer populære enn noensinne? Og at de nå skal spille sammen for første gang?

Spent

Slayers Kerry King er også begeistret.

— Det er på tide at dette skjer. Og det er på tide at fansen endelig får det de vil ha, kommenterer han via pressemeldingen som er sendt ut.

Scott Ian fra Anthrax deler gleden.

— Folk har snakket om å få disse bandene til å spille sammen siden 1984. Det 26 år med forventninger. Og tingen er: Jeg tror ikke bare at vi vil leve opp til forventingene. Vi vil knuse dem!

Rykter?

Det er kjent at de fire bandene ikke alltid har vært perlevenner, og Megadeths Dave Mustaine har inntil nylig uttalt at konsertene ikke vil finne sted. Ifølge Blabbermouth.net sa Mustaine dette om planene 8. desember:

— Selv om det har vært mange rykter om en gjenforening av de fire store på festivaler neste sommer, så kom planen aldri sammen for oss. Vi håper imidlertid at dette virkelig vil skje en dag, sa den tidligere Metallica-gitaristen.

I pressemeldingen som nå er sendt ut har Mustaine imidlertid en annen versjon. Der sier han at dette er en enestående anledning for metalfans til å «se de fire beste heavy emtal-bandene i amerikansk historie tilbake sammen på en scene».