KRISTIANSAND: Onsdag ble dokumentaren "Med rett til å kapre" sendt i beste sendetid på NRK1, rett etter Dagsrevyen. Den samlet hele 505.000 seere, med en markedsandel på 37,5 prosent. Kun Dagsrevyen samlet flere seere enn dokumentaren.

— Vi blir veldig glad når vi ser at filmen blir tatt i mot slik. Den blir rett og slett omfavnet, sier Marie Sjo, prosjektsjef for journalistisk dokumentar og fakta ved NRKs eksternredaksjon.

— Det var ikke et tilfeldig valgt sendetidspunkt. 1. mai er litt søndag, og vi har ikke et vanlig sendeskjema. Vi løftet dokumentaren opp og fram. Halen til Dagsrevyen er et godt sendetidspunkt, fortsetter Sjo.

FORNØYD: Filmskaperne Kristian Landmark (f.v.), Ole Tellefsen og Christian Wulff feiret førpremiere på Aladdin tirsdag kveld. I dag kan de feire gode seertall på NRK1 onsdag kveld. Foto: Kjartan Bjelland

"Med rett til å kapre" er en dramatisk dokumentar, som omhandler kapertiden fra 1807 til 1814. Engelsk handelsboikott sørget for hungersnød i Norge, og norske sjørøvere kunne, med kaperbrev fra kongen i hånd, lovlig borde engelske handelsskip. Trioen Kristian Landmark, Ole Tellefsen og Christian Wulff står bak filmen, som de har brukt tre år på å lage.— Prosjektet har handlet om å fortelle historien til flest mulig. Og vi har fått rapporter fra folk vi ikke kjenner, så det er veldig gøy. Men det er enda fire og en halv million igjen, for meningen er at vi skal plante dette inn hos alle som vår felles historie, sier Wulff.

— Hvilke seertall hadde dere forventet?

— Det merkelige er at vi snakket om en halv million. At vi bommet med 5000 er ikke så galt, sier Wulff og ler.

— Vi er glad for at slike flinke folk kan komme til NRK med prosjektene sine, skryter Sjo.

— Så lenge de skaffer oss seere, kan vi skaffe dem filmer. Det er en god deal, spøker Wulff.