Blant 243 kunstnere fra 42 land var det Grimsmo Nilsen som trakk det lengste strået, og nå blir belønnet med en egen separatutstilling og kunstnerpresentasjon under neste års utstilling i Sofia. Førsteprisen inneholder også et honorar på 300 dollar.

— Det er litt ubegripelig egentlig. Jeg har faktisk måttet bruke litt tid på å skjønne det helt. Blant alle disse kunstnerne så er det lille meg fra Flekkerøya som blir valgt ut som vinner. Det er virkelig stort for meg, og en fantastisk anerkjennelse, sier Grimsmo Nilsen om prisen.

Drar til Bulgaria

Hun og ektemannen reiser sammen til Bulgaria 14. januar for å få sett utstillingen og møte publikum og juryen. Neste desember blir det ny tur på dem, og da venter orkesterplass i utstillingslokalene og ekstra oppmerksomhet. Grimsmo Nilsen blir ved å vinne førsteprisen også automatisk medlem av neste års jury.

— Jeg får av og til tilbud om å delta på slike konkurranser, og i dette tilfellet så sendte jeg bare inn en søknad fordi jeg holdt på med et nytt tema med tegningene mine og jeg synes kriteriene virket passende. Kunstverkene skulle ikke være på mer enn 15 x 15 cm og det passet bra med det jeg holdt på med, sier hun.

Nervetråder

I tegningene "My Life I, II og III" har kunstneren brukt en tråd som motiv og symbol på nervetråder.

— Når jeg har jobbet med temaet nerver har tråden og tauet vært sentralt for meg. Jeg fikk en idé om å lage mange små bilder og sette dem sammen til en serie, forteller Grimsmo Nilsen.

I bildene både strekkes, slites og knytes trådene/nervene sammen og lager et bilde på hvordan livet kan fortone seg for oss gjennom ulike stadier. Tematikken og teknikken har tydeligvis smeltet hjertene til juryen i Bulgaria, og for kunstneren fra Flekkerøya har de åpnet dørene for internasjonal anerkjennelse og oppmerksomhet.