HARDTARBEIDENDE: Simmy Man har skrevet musikk siden han var 12 år. Å jobbe hardt er ifølge den sørlandske rapperen nøkkelen til suksess. Foto: Siri Hardeland

Simmy Man, som også lyder navnet Simon Tellefsen, opplevde sitt livs store høydepunkt som artist da han forrige torsdag sikret seg en spillejobb på sommerens Hovefestival under konkurransen "Hoveslaget" på Haandverkeren. Juryen var aldri i tvil om at de ønsket å sende hip hop-talentet til Arendal.

— Dette betyr utrolig mye for meg. Det føles som om man endelig får betalt for noe man har jobbet så hardt for i alle år. Jeg lover at vi skal sette sammen et skikkelig show der borte, med flere artister og band, sier Simmy Man.

Jobber hardt

Han sitter i studioet til AGF Music og Jan-Erik 'Gino' Mæland på Lund og forteller om hvor viktig det er for artister å få vise seg frem på en så stor scene som han får muligheten til på Hove i sommer. Opplevelsen det var å vinne denne konkurransen har gitt rapperen enda mer stå på-vilje og mot til å fortsette sin klatring på karrierestigen. I ryggen har han den kristiansandsbaserte talentfabrikken og plateselskapet AGF Music, ledet av Mæland, som også er kjent som grunnleggeren av plateselskapet G'Bless Records.

— Jeg er utrolig stolt av han, og mener selv det ikke er noen grenser for hvor langt han kan nå. Hvorfor være sjenert? Det er lov å tenke stort, drømme stort og jobbe hardt for å nå de målene man ønsker. Jeg så tidlig at Simmy hadde en sjelden god arbeidsmoral, i tillegg til et stort talent, sier Mæland.

Startet som 12-åring

Det er bare et drøyt halvår siden rapperen ble knyttet til AGF Music, men teamet har allerede rukket å slippe flere musikkvideoer, en mixtape og to singler. Like rundt hjørnet er også artistens første EP.

Simon "Simmy Man" Tellefsen startet sin karriere som låtskriver på gutterommet i 12-årsalderen. Med store øyne og ører satt han klistret til tv-skjermen og fulgte med på MTV-programmet "YO! MTV Raps", og fant etter hvert ut at det var hip hop han ønsket å drive med.

— Jeg husker jeg hørte Method Man fra Wu Tang Clan og ble så fascinert av den direkte og "straight forward" uttrykksmåten. Jeg har alltid likt sørstat-rappen best. Den Houston-baserte lyden, som er litt bluesinspirert, litt tregere og veldig bassdominert, forteller Simmy Man.

Sørstat-stilen har han tatt med seg inn i sin egen musikk. Og med sin dype og grumsete stemme skiller han seg ut fra mengden.

Raus talentfabrikk

Gino Mæland opplever også medvind med sine to selskaper G'Bless og AGF Music i disse dager. I motsetning til førstnevnte er sistnevnte en label som er helt uavhengig av tro og livssyn. AGF står for All In Grind Factory, og skal fungere som en talentfabrikk som tilbyr tjenester og muligheter innfor flere musikk sjangre inkludert artister, låtskrivere, produsenter, management, merch, film, foto og plateselskap. Verdiene er klare: raushet, respekt, viljestyrke, produktivitet og profesjonalitet. AGF samarbeider blant annet med produsenten Beats in the Bank i Bergen, som har produsert musikk for blant andre Lars Vaular.

— Jeg har veldig tro på dette konseptet, og Simmy har vært med helt fra starten med AGF. Jeg føler jeg endelig har våget å tenke stort, og vi har allerede fått utrolig mye positive reaksjoner på det vi gjør, blant annet i form av henvendelser fra andre profilerte artister. Det at vi nå vant Hoveslaget er en bekreftelse på at vi er på vei et sted, og at det lønner seg å jobbe hardt, sier Mæland.