KRISTIANSAND: – Festivalen har frontet unge talenter i flere år, men nå vil vi utvide og finne enda flere. Du skal ikke se bort fra at noen av de som melder seg på sangkonkurransen i år er på Dark Seasons plakat til neste år, sa festivalsjef Liv Håland da hun presenterte det nye talentutviklingsprogrammet for Fædrelandsvennen for en måned siden.

De som besitter en flott stemme, eller kjenner noen som har en stemmeprakt utenom det vanlige, og er mellom 15 og 25 år, har siden da kunnet melde seg på Dark Seasons sangkonkurranse. Nå har en komité valgt ut 13 talenter som torsdag skal vise seg fram for fagjuryen, som består av: Liv Håland, Per Kolstad, Tore Bråthen, Hilde Norbakken og Bjørn Ole Rasch.

Vinneren

Fra den første auditionrunden torsdag kveld, går tre til fem talenter videre til finalen neste torsdag (15. september). Vinneren av finalen får 10.000 kroner, og får varme opp for Postgirobygget under Dark Season–festivalen fredag 21. oktober. Begge auditionrundene foregår på Hos Naboen i Kristiansand.

– Vi har ikke klart å bestemme hvor mange som skal gå videre til finalen fra auditionrunden i morgen. Vi får ta en avgjørelse underveis, men det blir mellom tre og fem personer. Men jeg kan si at det er ubegripelig mange flinke ungdommer som skal vise seg fram i morgen kveld. Noen hadde jeg hørt om fra før, men noen var også helt ukjente. Jeg gleder meg veldig, sier Håland.

Talentutviklingsprosjektet gjennomføres av Dark Season for første gang i år, men det er planer om å videreutvikle prosjektet over flere år. I prosjektgruppen finner vi blant andre Liv Håland, Nina Håland Brandsdal og Espen Albert.

Billettsalget i gang

Dark Season arrangeres for 14. år på rad, og arrangørene forteller at billettsalget er godt i gang. Prosjektleder for festivalen, Nina Håland Brandsdal, mener festivalen har et spesielt sterkt program i år, og at de har satt sammen en fin miks av lokale artister og headlinere fordelt på de sju scenene og 23 konsertene. I år tar de også opp igjen tradisjonen med å arrangere en gratis ettermiddagskonsert på lørdagen.

For mer info om festivalen og programmet: www.darkseason.com