OSLO: Operasangeren Didrik Solli-Tangen vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med «My Heart is Yours».

— Dette er helt utrolig Didrik Solli-Tangen fra Heistad utenfor Porsgrunn er til daglig elev ved det prestisjetunge musikkonservatoriet Barratt Due i Oslo.

22-åringen debuterer som MGP-artist i år, men er allerede kjent for norske TV-seere etter at han fremførte stykket «Torna A Surriento» under årets TV-aksjon.

– Er det sant? Dette er helt utrolig! jublet vinneren før han entret scenen for å fremføre vinnerlåten en gang til.

«My Heart is Yours» er skrevet av de erfarne låtskriverne Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag.

Ingen gullfinale Drømmen om en plass i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix brast for de to sørlendingene da de ikke kom til gullfinalen i kveld.

Både metallrockerne i Keep of Kalessin og operasanger Didrik Solli-Tangen kapret en plass i gullfinalen i årets MGP-finale. Spennet var med andre ord stort blant de fire som fikk flest stemmer i lørdagens MGP-finale og dermed gikk videre til den såkalte gullfinalen. I tillegg til metallrock og opera valgte det norske folk seg også pop, fra konkurransens yngste deltaker, Bjørn Johan Muri, og boyband fra fløtepusene i A1. Favoritt, men... Rett før Maria Arredondo gikk på scenen i Spektrum sa hun til det norske folk at hun ikke turte å leke med tanken på å vinne.

— Det å vinne Melodi Grand Prix hadde vært kjempestort, men det er en tanke jeg ikke har turt å leke med, sa Arredondo før hun entret scenen og sang «The Touch».

Hun var en av favorittene før kveldens finale. Låta er skrevet av Grand Prix-veteranen Rolf Løvland, også han fra Sørlandet.

Ifølge venndølen har det å være deltaker i Grand Prix bydd på sommerfugler i magen.

— Det har vært mer spennende enn jeg trodde det skulle bli, sa sangfuglen.

Arredondo gikk direkte til finalen i Oslo fra delfinalen i Bodø.

Omvei til finalen

Venke Knutson måtte en liten tur innom sistesjansen i Sarpsborg forrige lørdag.

Begge er enige om at det mest nervepirrende med å delta i Grand Prix er akkurat de minuttene før resultatene leses opp, og at det er først da det føles som en konkurranse.

— Først og fremst handler Grand Prix om underholdning, musikk og glede, og det er en fantastisk mulighet for oss til å vise oss frem for så mange mennesker, sier Arredondo.