Tre karer fra Farsund har antagelig forårsaket sykmeldinger over hele Agder i dag. Enten det nå er nakkesleng, akuttbetennelse i ansiktsmuskler eller den sedvanlige hodepinen du pådrar deg når stemningen er så über at du "tar jo en pils te", er det garantert sykelønnsrelaterte bivirkninger i kommunen etter torsdagens sett på Charlies.

Vokalist og gitarist Sondre Skollevoll er den helt åpenbare grunnen til at lattermusklene fikk kjørt seg under konserten, som egentlig var ett av fire sett under regionfinalen i Zoom Urørt.

Funkplukk fra Skollevolls gitar i duett med smatrende ekornlignende ordspill fra selvsamme vokalist, tighte trommebreaks og sterke basslinjer gjør at åpningshooket på flere av låtene sitter i hjernebarken. Helt til du nynner på det neste morgen i dusjkabinettet.

De kunne fint vært trekkplaster alene, funk-metallurgene fra Farsund. Skollevoll, eller "Captain Retardo", som er scenenavnet, kombinerer nemlig gitar, vokal, mimikk og gym på mesterlig vis. Rune Stordahl på bass og Tore Omland Pettersen bak trommene er, sammen med Skollevoll, i fullkommen symbiose.

De eier scenen, lokalet og forsåvidt hele bydelen i tre kvarter.

Moron Police leverer taktskifter og vokalprestasjoner som et fullvoksen metalcoreband, smekker i gang låter med frekke funkrytmer og sveiver det hele sammen med glad og leken rock. Det høres tidvis ut som System of a Down, ser ut som svært forstyrret barne-tv på Distortion Channel og tekstene leveres med selvironi på en seng av underliggende og intern bygdehumor.

Med enda sterkere låtmateriale og en anelse mer variasjon over temaene kunne en slik konsertopplevelse raskt vært oppe og luktet på terningens øverste siffer.

//Jesus, will you marry me? / Coz I luv what you've done to my brain// er åpningsteksten på avslutningsnummeret "Down At The Disco", som ifølge låtskriveren handler om hvordan det er å sniffe kokain på et diskotek.

— Men æg hekje gjårt det, asså, presiserer Skollevold, og er mer bekymret for smitten fra en høyreist, ung mann i tredje rekke foran scenen. Mannen har åpenbart skreket så spyttsekretene har flaksa gjennom lufta og rett i fjeset på gutta i bandet. "Captain Retardo" peker på ham og sier:

— Jeg håper virkelig ikke du har herpes!

Hør Moron Police på MySpace

KWAOUNGH: Boblende, wahwah-spyttende gitarfunk glir her hvert øyeblikk over i nu metal. FOTO: Amund Hestsveen

**Les også:

Stappfullt på finaleåpning**